![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2006 Skąd: Skarżysko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Mam taka sprawe. Chce zaprojektowac tabele zawierajaca koszty przesylki dla danej ilosci towaru i sposobu przesylki. Wymyslilem taka tabele id|min|max|przedplata_ekon|przedplata_priorytet|pobranie_ekon|pobranie_priorytet dla liczby produktow 1-3, 4-6, 7-10 koszty sa takie same. Teraz... czy jesli zapytanie bedzie tak skonstruowane: SELECT * FROM tabela WHERE min>=$liczba AND max=<$liczba to zawsze wybierze poprawna kwote?? Sorki, wiem, ze powinienem sam sprawdzic, ale nie chce grzebac w kodzie bez podwodu, a wg mnie to zapytanie i tabela powinny dzialac Z gory dzieki za pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 139 Pomógł: 24 Dołączył: 29.07.2007 Skąd: Tarnowskie Góry Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak. Tylko operatory na odwrót.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 1 Dołączył: 18.09.2006 Skąd: Skarżysko Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzięki za dopowiedź, ale właśnie poradziłem sobie w inny sposób.
SELECT * FROM tabela WHERE $ile BETWEEN min AND max Też działa (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/biggrin.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 20:49 |