![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym odegrać utwór muzyczny po wejściu na stronę, jednakże działa to bardzo wolno. Oto mój kod:
Na stronach manuala znalazłem informacje o tym, że funkcja readfile działa powolnie przy dużych plikach. Czym powinienem się zainteresować? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ale tak się tego nie robi Korzysta się z flasha (najlepiej). Poza tym odgrywanie muzyki w tle to cholernie zły pomysł.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chciałbym odegrać utwór muzyczny po wejściu na stronę Nic mnie bardziej nie wkurza, jak to, gdy podczas słuchania muzyki wejdę na jakąś stronę, na której durna muzyka leci 3 razy głośniej niż ta, której aktualnie słucham. A do tego nie ma żadnego przycisku do wyłączenia jej. A jeśli już jest, to po przeładowaniu strony muzyka leci na nowo... Daruj sobie, daruj biednym użytkownikom.A jeśli się upierasz bardzo, to Flash + jakieś cookies, żeby nie denerwować kogoś, kto chce wyłączyć muzykę. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 16.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widać, ustawiam nagłówek na zawartość audio. Innymi słowy zadaniem skryptu jest jedynie odtworzenie muzyki, a użytkownik wchodzi tam jedynie w tym celu.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a nie wystaczy ci zwykły embed?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widać, ustawiam nagłówek na zawartość audio. Innymi słowy zadaniem skryptu jest jedynie odtworzenie muzyki, a użytkownik wchodzi tam jedynie w tym celu. Mylisz się. Ustawiasz nagłówek i wypluwasz do przeglądarki zawartość pliku mp3. Twój skrypt nic więcej nie robi.To od ustawień przeglądarki zależy co dalej zrobi - odtworzy plik w domyślnym odtwarzaczu, pokaże okienko zapisu pliku, czy spróbuje go wyświetlić jako tekst. Ten post edytował sowiq 20.07.2009, 13:48:27 |
|
|
![]()
|
|
Może źle sformułowałem pierwsze zdanie w temacie.
Chodzi o to, że chcę po prostu zamiast bezpośredniego dostępu do pliku z muzyką zrobić 'nakładkę' w php, dzięki której będę mógł zapisać czas/ip uzyskania dostępu do niego. edit: @sowiq właśnie na tym mi zależy Ten post edytował binary_search 20.07.2009, 13:51:28 |
|
|
![]()
|
|
Może źle sformułowałem pierwsze zdanie w temacie. Bywało gorzej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Zainteresuj się: fread" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual + flush" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual Albo np. tym tematem. Ten post edytował sowiq 20.07.2009, 13:57:54 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 22:36 |