![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z góry przepraszam, jeżeli zły dział. Szukałem tego tematu po innych, ale nie znalazłem.
Otóż WebServer'a 2.0 używam od dłuższego czasu, nawet na Viście. Ostatnio po jakiejś dwumiesięcznej przerwie uruchomiłem go, a przeglądarka nie odnalazła adresu. MySQL jest ok. Nie wiem co jest nie tak. Wchodzę na stare konta, phpMyAdmin i inne i nic nie działa. Przedtem tak nie było. Wyczyściłem rejestry, zainstalowałem w innej partycji i nadal nic. Nie każcie mi robić formatu dysku, bo zniszczyła mi się kopia zapasowa Visty. Tak jak już mówiłem, właściwie nic nie zmieniałem, a na tym jak chodziło, tak nie chodzi.A dokładniej po uruchomieniu phpMyAdmin jest napisane:Nawigacja do strony sieci Web została anulowana. Dzięki już sobie poradziłem. Jakby ktoś miał podobny problem to odsyłam tutaj. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Podepnę się pod ten post bo problem mam podobny Otóż wamp nagle przy odwołaniu się do localhostu zamiast pokazać swoją stronę startową próbuje pobrać plik BODuAJ1z-1.part i go zapisać. Natomiast otwarcie powitalnej strony phpmyadmin - bez problemu. Początkowo sadziłem że jest to problem z konfiguracja wampa i coś padło jednak odpaliłem IE i tam wamp otwiera localhosta elegancko - zonk :-( Dziwna sprawa bo dzień wcześniej wszystko ładnie chodziło wamp współpracował elegancko a wczoraj tez firefox pobrał swoją najnowszą wersja - zbieg okoliczności? Wkurzyłem się wywaliłem wampa i go przeinstalowałem - na nowszą wersje z 2.0c na 2.0i - problem pozostał. Może ktoś ma jakieś pomysły o co tu chodzi bo ja już się poddałem W pliku host w systemowym wszystko jest ok |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wkurz się i zainstaluj webserv'a albo xampp'a. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
Co do działania na IE a niedziałania na FF, może wyczyść historię etc. ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 23.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście odpuszczę sobie tego wampa
Historia wyczyszczona a żeby było zabawniej to po wpisaniu 127.0.0.1 FF pokazał ładnie stronę startową wampa a przy localhost nadal próbuje pobrać jakiś dziwny plik. Gdzieś coś ma źle przypisany localhost - tylko gdzie i czemu tylko na FF a IE nie robi takich dziwactw?? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Może w IE jest proxy włączone? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:55 |