Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> WebServ. Problemy z localhostem, Problem ogólny
Dahred

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Z góry przepraszam, jeżeli zły dział. Szukałem tego tematu po innych, ale nie znalazłem.

Otóż WebServer'a 2.0 używam od dłuższego czasu, nawet na Viście. Ostatnio po jakiejś dwumiesięcznej przerwie uruchomiłem go, a przeglądarka nie odnalazła adresu. MySQL jest ok. Nie wiem co jest nie tak. Wchodzę na stare konta, phpMyAdmin i inne i nic nie działa. Przedtem tak nie było. Wyczyściłem rejestry, zainstalowałem w innej partycji i nadal nic. Nie każcie mi robić formatu dysku, bo zniszczyła mi się kopia zapasowa Visty. Tak jak już mówiłem, właściwie nic nie zmieniałem, a na tym jak chodziło, tak nie chodzi.A dokładniej po uruchomieniu phpMyAdmin jest napisane:Nawigacja do strony sieci Web została anulowana.

Dzięki już sobie poradziłem. Jakby ktoś miał podobny problem to odsyłam tutaj.
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
wolander

-----

Witam
Podepnę się pod ten post bo problem mam podobny

Otóż wamp nagle przy odwołaniu się do localhostu zamiast pokazać swoją stronę startową próbuje pobrać plik BODuAJ1z-1.part i go zapisać.
Natomiast otwarcie powitalnej strony phpmyadmin - bez problemu.
Początkowo sadziłem że jest to problem z konfiguracja wampa i coś padło jednak odpaliłem IE i tam wamp otwiera localhosta elegancko - zonk :-(
Dziwna sprawa bo dzień wcześniej wszystko ładnie chodziło wamp współpracował elegancko a wczoraj tez firefox pobrał swoją najnowszą wersja - zbieg okoliczności? Wkurzyłem się wywaliłem wampa i go przeinstalowałem - na nowszą wersje z 2.0c na 2.0i - problem pozostał.
Może ktoś ma jakieś pomysły o co tu chodzi bo ja już się poddałem

W pliku host w systemowym wszystko jest ok
+Quote Post
Fifi209

-----

Wkurz się i zainstaluj webserv'a albo xampp'a. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Co do działania na IE a niedziałania na FF, może wyczyść historię etc. ?
+Quote Post
wolander

-----

No jak tak dalej pójdzie to rzeczywiście odpuszczę sobie tego wampa
Historia wyczyszczona a żeby było zabawniej to po wpisaniu 127.0.0.1 FF pokazał ładnie stronę startową wampa a przy localhost nadal próbuje pobrać jakiś dziwny plik.
Gdzieś coś ma źle przypisany localhost - tylko gdzie i czemu tylko na FF a IE nie robi takich dziwactw??
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Może w IE jest proxy włączone? (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/snitch.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 22.08.2025 - 21:55