![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam taki problem
Chodzi o to, że mam 3 skrypt, które służą do zmiany danych osobowych użytkownika. Pierwszy otwiera formularz skryptu drugiego, na którym są dane osobowe, po ich wypełnieniu i kliknięciu przycisku otwiera się trzeci skrypt, który pokazuje informacje, czy dane są uaktualnione, czy nie. Problem w tym, że ten trzeci skrypt nie odświeża okna, w sensie nie pokazuje się jako nowa strona tylko pod zawartością skryptu pierwszego. Jak trzeba wkleję kody, ale są trochę spore. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie wkleisz nikt ci nic nie powie o co biega.
Jest taki cuś jak wklej.org -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
skrypt pierwszy:
CODE <?php require_once('funkcje_uwierz.php'); require_once('funkcje_wyswietl.php'); require_once('moje_dane.php'); require_once('tabela_uzyt.php'); require_once('funkcje_pobierz.php'); session_start(); tworz_naglowek_html('Moje dane'); $nruz = $_SESSION['nr_uzyt']; if ($uzytkownik = pobierz_uzytkownika($nruz)) { wyswietl_form_uz($uzytkownik); } else echo 'Odczytanie danych użytkownika niemożliwe.<br />'; tworz_html_url('czlonek.php', 'Powrót do strony głównej'); tworz_html_url('zmiana_hasla.php', 'Zmiana hasła'); tworz_stopke_html(); ?> skrypt drugi to funkcja która wyświetla formularz, pobiera z bazy danych info o użytkownikach i po naciśnieciu przycisku wysyła formularz do skryptu trzeciego: CODE <?php // dołączenie plików funkcji dla tej aplikacji require_once('funkcje_uwierz.php'); require_once('funkcje_wyswietl.php'); require_once('moje_dane.php'); require_once('tabela_uzyt.php'); require_once('funkcje_pobierz.php'); require_once('funkcje_prawid_dane.php'); require_once('funkcje_bazy.php'); session_start(); tworz_naglowek_html('Uaktualnienie danych użytkownika'); // $starynr = $HTTP_POST_VARS['starynr']; //$nr_uzytk = $HTTP_POST_VARS['nr_uzytk']; $imie = $_POST['imie']; $nazwisko = $_POST['nazwisko']; $ulica = $HTTP_POST_VARS['ulica']; $nr = $HTTP_POST_VARS['nr']; $nr_lok = $HTTP_POST_VARS['nr_lok']; $kod = $HTTP_POST_VARS['kod']; $telefon = $HTTP_POST_VARS['telefon']; $email = $HTTP_POST_VARS['email']; $stanowisko = $HTTP_POST_VARS['stanowisko']; $miasto = $HTTP_POST_VARS['miejscowosc']; if(uakt_uzyt($imie, $nazwisko, $ulica, $nr, $nr_lok, $kod, $telefon, $email, $miasto, $stanowisko)) { echo 'Dane osobowe zostały uaktualnione.<br />'; } else { echo 'Dane osobowe nie mogły zostać uaktualnione.<br />'; } tworz_stopke_html(); ?> i właśnie ten skrypt wyświetla się pod skryptem pierwszym zamiast go zastępować. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może wstaw tak w odpowiednie tagi bo tak się czytać nie da.
-------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:30 |