![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeśli pomyliłem działy, proszę o przeniesienie ale wydaje mi się że tu jest najlepsze miejsce dla mojego pytania
Czy jest jakiś gotowy skrypt, który stworzy automatyczne instalowanie skryptu? Chodzi o stworzenie serwisu typu fora.pl, jednak instalator nie instalował by for, ale blog oparty o sql. Nie musi to być instalacja polegającą na utworzeniu subdomeny, skrypt może być instalowany w katalogu, np. www.mojastrona.pl/skrypt1 Chodzi o to aby użytkownik miał dostęp jedynie do panelu administratora blogiem, oraz mógł nadać dowolną nazwę katalogowi pod jakim chce widzieć swojego bloga. Jestem w stanie zapłacić drobną sumkę za taki skrypt ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 655 Pomógł: 556 Dołączył: 17.03.2009 Skąd: Katowice Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ten blog sql jest czyjego autorstwa? I jakby to miało wyglądać?
Ja to rozumiem tak: użytkownik się rejestruje, i skrypt się "instaluje" czyli tworzy katalog dla usera, użytkownika w bazie etc. etc. ;d -------------------- Zainteresowania: C#, PHP, JS, SQL, AJAX, XML, C dla AVR
Chętnie pomogę, lecz zanim napiszesz: Wujek Google , Manual PHP |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 0 Dołączył: 25.05.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Ja to rozumiem tak: użytkownik się rejestruje, i skrypt się "instaluje" czyli tworzy katalog dla usera, użytkownika w bazie etc. etc. ;d Tak, dokładnie tak ![]() Blog jest oparty o SQL skrypt nie jest mojego autorstwa, jest to skrypt na licencji Free z Wielkiej Brytanii |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 233 Pomógł: 50 Dołączył: 28.10.2006 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja to widzę tak:
Dostajesz adres typu: http://example.com/id_usera/plik.jakis W katalogu /script/ trzymasz cały kod bloga i na podstawie parametru id_usera wybierasz odpowiednią bazę danych/tabelę o określonym prefixie z bazy. Wymaga to ingerencji w kod skryptu. Instalacja polega na stworzeniu nowej bazy danych/tabel z prefixem, w zależności od tego jak chcesz. .htaccess Kod RewriteEngine ON RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d RewriteRule ^([^/]+)/(.*)?$ script/$2?id_usera=$1 [L] Nie wiem czy zadziała, pisałem z pamięci. Ten post edytował kipero 14.07.2009, 13:35:51 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz oferować ludziom blogi, to może zainstaluj b2evolution albo WordPress MU? A jak nie to przetestuj Fantastico De Luxe.
-------------------- Juvenia Kraków Rugby Klub
Pobierz Google Chrome! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:27 |