![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej,
Mam problem z uzyskaniem dostepu poprzez PHP do bazy danych. Wszystko dziala na localhoscie z takimi parametrami:
Skrypt, poprzez ktory probuje sie dostac wyglada nastepujaco:
Gdy loguje sie do MySQL-a poprzez linie komend wszystko jest okej
Moje jest jakas "specjalna" opcja w php.ini albo my.conf ktora musze dopisac / zaznaczyc / odznaczyc ? Prosze o pomoc, pozdrawiam Michal ![]() Ten post edytował MiChaSSs 11.07.2009, 15:55:53 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Cytat $mysql_connection = @mysql_connect($mysql_host, $mysql_login, $mysql_database) Chyba złe parametry podajesz: Cytat resource mysql_connect ([ string $serwer [, string $nazwa_użytkownika [, string $hasło [, bool $nowe_połączenie [, int $flagi_klienta ]]]]] ) mysql_connect potrzebuje nazwy usera, hasła i hosta, a nie bazy danych, jak u Ciebie. -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 65 Pomógł: 4 Dołączył: 6.09.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jejuuuuuu, ale podstawowy blad ...
![]()
zalatwila sprawe, dziekuje ...... i mody skasujcie to prosze bo az wstyd ![]() ![]() Ten post edytował MiChaSSs 11.07.2009, 15:56:22 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie chce tworzyć nowego watku więc zapytam tu
mam podobny problem i nie wiem już co jest nie tak Kod <?php $test = @mysql_connect($server,$login,$haslo); if (!$test) { exit('cos sie zjebalo'. mysql_error()); } echo'dziala'; ?> nie mam już pojęcie co robie nie tak że nie chce mi się połączyć z baza przez cmd zwyczajnie się łączę beż problemu a tu nie chce próbowałęm już chyba wszystkich sposobów ma ktoś jakiś pomysł czemu to nie chce mi zadziałąć może to śmieszny problem ale nie wiem co jest nie tak Ten post edytował Coyot121 28.07.2009, 11:17:08 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
A jaki błąd pokazuje?
-------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 11.03.2009 Skąd: Cieszyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
w tym problem ze nic nie pokazuje, zawiesza się w tym momencie i nie pokazuje błędu, kompletnie nic
nie można nawet przejść do dalszej części kodu Ten post edytował Coyot121 28.07.2009, 11:19:28 |
|
|
![]()
|
|
To dziwne, bo u mnie pokazuje to, czego można się spodziewać:
Cytat cos sie zjebaloAccess denied for user 'www-data'@'localhost' (using password: NO) A dobrą ścieżkę do skryptu podajesz? A co jest przed tym kodem z połączeniem? -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 06:31 |