![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam formularz, który nie wysyła go na maila. Normalnie w linijce <form action="<?php echo $html->url(array('controller'=>'sites','action'=>'display', 'idl'=>$idL,'ids'=>$id)) ?>" method="post"> powinnien być mail, lecz go nie. Jeśli ktoś by mógł mi wytłumaczyć tą linijkę, bo w PHP to ja jestem noga.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Normalnie atrybut action powinien zawierać akcję, nie ważne czy to będzie mail, czy co innego.
To co jest wpisane w Twoim formularzu to wywołanie funkcji url obiektu html z odpowiednimi parametrami, krótko mówiąc wywoła się odpowiedni skrypt. Jeśli chcesz wysłać w prosty sposób formularz poczytaj na początek o funkcji mail() w php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 10.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
możesz napisać co mam wstawić aby było dobrze.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 2 Dołączył: 8.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najpierw trochę podstaw odnośnie budowy formularzy
http://webmaster.helion.pl/kurshtml/form/form.htm Tutaj sposób jak wysłać formularz na maila bez programu pocztoweg http://www.kurshtml.boo.pl/html/wyslanie_f...formularze.html Ten post edytował pawelpaciorek 10.07.2009, 13:53:51 |
|
|
![]()
|
|
Dziekuję za linki, ale może jakiegoś gotowca bym mógł dostać, jak to jest możliwe, nie ma dzisiaj czasu na czytanie, a chciałbym to zrobic szybko.
|
|
|
![]()
|
|
Kolego, bez przesady, nie masz pojęcia o podstawach i chcesz, żeby ktoś za Ciebie robotę odwalał?
Poczytaj trochę, to nie jest trudne, wystarczy 15min poświęcić |
|
|
![]()
|
|
Rozumiem, tak czy siak wielkie dzieki. Przyda się ta wiedzą, książka php już dawno kupiona, podstawę poznałem. jak będę miał troche czasu to poczytam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat nie ma dzisiaj czasu na czytanie, a chciałbym to zrobic szybko. To znajdź czas albo napisz na giełdzie ofert. Zamykam, żeby nie kusiło. O widzisz, jak to szybko, clickity-click. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:43 |