![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam scryp upload ktory dziala poprawnie... Nazwe pliku zapisuje w postaci: ilosc plikow w katalogu +1 ale ta metoda nie bardzo pasi bo jak wyale jakis plik to mi nadpisze istniejacy plik... jak mam zrobic by scrypt wczytal nazwe pliku o najwiekszej liczbie zwiekszyl jego wartosc o 1 i zapisal w postaci zmiennej $nazwa ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 362 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2004 Skąd: Knurów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podrzuć kod, spróbujemy coś zdziałać...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2004 Skąd: Legnionowo Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[php:1:1c28c52fe6]<?php
function policz($kat) { $dir=dir($kat); while($file=$dir->Read()) { if($file!="." && $file!=".." && !is_dir($file)) { $filecount+=1; } } return($filecount); } $ile=policz("$folder/"); $jpg=".jpg"; $nazwa="$ile"; $nazwa2=($nazwa/2+1000); $nazwaa="$nazwa2$jpg"; $ile_plikow=($ile/2); $max_rozmiar = 1024*1024; if (is_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'])) { if ($_FILES['plik']['size'] > $max_rozmiar) { echo 'Blad! Plik jest za duzy!'; } else { echo 'przeslano plik: '.$_FILES['plik']['name']; echo ("który został zapisany w katalogu $folder jako $nazwaa <br>"); echo ("Obecnie w katalogu $folder znajduje sie $ile_plikow plików<br>"); move_uploaded_file($_FILES['plik']['tmp_name'], $_SERVER['DOCUMENT_ROOT/'].($folder)."/".$nazwaa); } } else { echo 'Blad przy przesylaniu danych!'; } ?> ?>[/php:1:1c28c52fe6] mile widziana optymalizacja ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 00:46 |