![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam dokument złożony jakby z 3 części php html php Problem w tym, że nie wyświetlają mi się polskie znaki. Czytałem odpowiedzi na forum, wpisywałem nagłówki w pierwszej części php, w części html wykorzystałem chyba wszystkie możliwości ale zamiast polskich znaków mam (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif) . Baza danych jest w utf8 ale wyniki z bazy działają dobrze, nie działają tylko polskie znaki w elementach strony. Proszę o radę. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
kodowanie pliku masz ok? meta tag ok? nic o tym nie powiedziałeś, nic nie pokazałeś.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a kodowanie plików masz odpowiednie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/questionmark.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Z fusów, to można powróżyć...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 3.07.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
na chwilę obecną mam coś takiego:
CODE <?php
header('Content-Type: text/html; charset=utf-8'); session_start(); if(isset($_POST['login']) && isset($_POST['haslo'])) { $login = $_POST['login']; $haslo = $_POST['haslo']; $bd_lacz = new mysqli('localhost', 'root', 'root', 'trwale_test'); if (mysqli_connect_errno()) { echo 'Połączenie z bazą danych nie powiodło się: '.mysqli_connect_error(); exit(); } $zapytanie = 'select * from user ' ."where login='$login' " ." and haslo=sha1('$haslo')"; $wynik = $bd_lacz->query($zapytanie); if($wynik->num_rows > 0) { $upr = "select prawa from user where login='$login'"; $wynik = $bd_lacz->query($upr); $nt=mysqli_fetch_array($wynik); $_SESSION['prawa'] = $nt[prawa]; } $bd_lacz->close(); } ?> <html> <head> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=ISO-8859-2" /> </head> <body> <h1>Strona główna</h1> <?php if(isset($_SESSION['prawa'])) { echo 'Użytkownik zalogowany jako: '.$_SESSION['prawa'].'<br />'; echo '<a href="wylog.php">Wylogowanie</a><br />'; } else { if(isset($login)) { echo 'Zalogowanie niemożliwe.<br />'; } else { echo 'Użytkownik niezalogowany.<br />'; } echo '<form method="post" action="uwierz_glowny.php">'; echo '<table>'; echo '<tr><td>Identyfikator użytkownika:</td>'; echo '<td><input type="text" name="login"></td></tr>'; echo '<tr><td>Hasło:</td>'; echo '<td><input type="password" name="haslo"></td></tr>'; echo '<tr><td colspan="2" align="center">'; echo '<input type="submit" value="Logowanie"></td></tr>'; echo '</table></form>'; } ?> <br> <a href="tylko_czlonkowie.php">Część członkowska</a> </body> </html> |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 9 Dołączył: 6.06.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż kod. Albo otwórz te dokumenty...PSPad-em i zmień kodowanie na UTF-8.
Albo chociaż Front-Pagem czy Share Point Designerem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
o matko!
wybaczcie! pspad miał ustawione kodowanie na ansi, nie zauważyłem :/ można zamknąć albo usunąć temat. dzięki za pomoc! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 08:10 |