![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pytanie. Mam zrobioną walidację formularza i używam do tego celu jquery.validate. Wszystko działa jak powinno, ale chciałem uzyskać dodatkowy efekt. Mianowicie jak użytkownik nie wypełni któregoś z pół to chciałbym, aby wyskoczyło również powiadomienie Kod $().ready(function() { $("#zamowienieForm").validate({ rules: { email: { required: true, email: true } } invalidHandler: function(form, validator) { var errors = validator.numberOfInvalids(); if (errors) { var message = errors == 1 ? 'Nie wypełniłeś 1 pola.' : 'Nie wypełniłeś ' + errors + ' pól.'; $("div.error span").html(message); $("div.error").show(); } else { $("div.error").hide(); } } }); Zrobiłem coś takiego dodałem również diva i spana w kodzie, ale kompletnie mi to nie działa. Jestem laikiem jeśli chodzi o JS, więc może mógłbym liczyć na waszą pomoc? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Nie działa, tzn? Coś w konsoli, czy nic?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 26.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po prostu nie działało. kompletnie nic sie nie działo.
Ale całe szczęście już sobie poradziłem Kod $().ready(function() { var container = $('div.container'); // validate the form when it is submitted var validator = $("#zamowienieForm").validate({ errorContainer: container, errorLabelContainer: $("p", container), meta: "validate" }); $(".cancel").click(function() { validator.resetForm(); }); }); Zrobiłem coś takiego i już wszystko gra. Nie udało mi się odkryć czemu jednak poprzednia wersja nie chodziła? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 18.09.2025 - 09:44 |