![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Szybko i na temat: Pierwsza strona to formularz - powiedzmy imię i nazwisko. Druga strona odbiera formularz i zapisuje do bazy danych (mysql) obie info. Teraz administrator musi wiedzieć w czasie rzeczywistym, że ktoś wysłał formularz. Nie interesuje mnie automatyczne odświeżanie strony. Nie chcę też aby dostawał to na mail'a - ma się wyświetlić na jego panelu (tak jak powiedzmy pogoda na onecie, czy wiadomości odebrane w gmail). Wszystko pisze w php (no i oczywiście css, html, javascript). Domyślam się, że można to zrobić w ajax ale nie zabierałem się jeszcze za tą technologię, a nie mam miesiąca aby od nowa się czegoś uczyć. Może ktoś mi podsunąć jakiś szybki pomysł ? Dzięki i pzdr Cudny |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ajax i odpytywanie serwera.
Albo RIA/AIR/Flex - ale tu nauki jest jeszcze więcej, chociaż efekty, który widziałem na RIA Day 2008 były imponujące. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 744 Pomógł: 118 Dołączył: 14.02.2009 Skąd: poziome Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej zostaje ajax...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 387 Pomógł: 66 Dołączył: 31.03.2005 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak ma ktoś chwile to proszę o jakiś przykładowy skrypt, którego nie będę musiał bardzo przerabiać - będę miał się na czym bazować i doczytam czego mi trzeba.
Z góry dzięki. Pzdr Cudny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Poszukaj jakiegoś shoutboxa...
Tylko podmodduj, aby chodził dla konkretnego użytkownika; idea będzie taka sama. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 012 Pomógł: 109 Dołączył: 26.09.2003 Skąd: nexis.pl Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Poczytaj o tej bibliotece AJAX:
http://mintajax.pl/Przewodnik/Obiekt-Request/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 12:07 |