![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam ponownie, mam nowy problemik mianowicie sprawa przedstawia się następująco chcę wysłać zmienną do bazy danych (aktualizować ją)
Mam błąd tylko nie wiem gdzie. Tabela ma dwa pola id i zaw. Chcę zrobić update dla pola id = cennik i zmienić pole zaw dla tego id
Pozdr |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba id raczej powinno być typu int. Pozatym jak robisz update to musisz wskazać, który rekord (chyba że wszystkie), więc zapytanie powinieneś konstruować w stylu:
pozatym nie napisałeś jaki błąd dostajesz ... pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 45 Pomógł: 0 Dołączył: 8.01.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy dobrze rozumiem, ale chyba id raczej powinno być typu int. Pozatym jak robisz update to musisz wskazać, który rekord (chyba że wszystkie), więc zapytanie powinieneś konstruować w stylu:
pozatym nie napisałeś jaki błąd dostajesz ... pozdr Napisałem coś takiego
I wyskakuje błąd You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'SET zaw = |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
stringi trzeba objąć w " + brak podanej tabeli (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował skowron-line 26.06.2009, 12:46:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 77 Dołączył: 5.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Okej działa, sorka za zamieszanie! Dziekuje!
Ten post edytował zientek18 26.06.2009, 12:58:33 |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
"UPDATE SET zaw = ".'$tekst'." WHERE id = cennik";
!= 'UPDATE page SET zaw="'.$tekst.'" WHERE id="cennik"'; kurcze chłopie nie będziemy po Tobie poprawiać każdej dupereli. |
|
|
-lukasamd- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dodajmy jeszcze, że $_POST['kod'] nie ulga żadnemu obrabianiu w celu zabepieczenia, a to niezbyt dobre rozwiązanie.
Warto więc zrobić:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 9.10.2025 - 00:15 |