![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam taki problem:
Niedawno miałem format. Przed formatem jak zamykałem laptopa to robił się tak jak wyłączony, ale jak podnosiłem klapkę to spowrotem robił się włączony z wszystkim tak jak było przed zamknięciem. Jak zrobiłem format to teraz jak zamykam laptopa to jest on tak jakby nadal wlaczony ale z czarnym ekranem i jak podnoszę klapkę to nic nie moge zrobić. Jest nadal czarny (efekt taki sam jakbym kliknął klawisz z księżycem [uśpienie]) i muszę w takim wypadku resetować laptopa. Podejrzewam, że jest to jakieś ustawienie w systemie, ponieważ tę zmianę zauważyłem po formacie. Chciałbym aby kolej rzeczy wróciła jak w pierwszym przypadku. Jakieś pomysły? Czekam na odpowiedź i pozdro. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 866 Pomógł: 32 Dołączył: 2.06.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem ze sterownikami to może być lub z aktualizacjami. Niektóre wersje sterowników nVidii do kart graficznych skutecznie uniemożliwiały wznowienie pracy komputera po "uśpieniu".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 112 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hmmm... w sumie jest to możliwe, bo po formacie ściągnąłem najnowsze sterowniki do grafiki.
Chciałbym jeszcze dodać, że przy zamykaniu też się zachowuje inaczej. Wcześniej komputer nie pracowal, a teraz po zamknięciu dalej wszystko pracuje (słychać wiatraki itd.) Jak sobie radzic z tym problemem? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
[...]przy zamykaniu też się zachowuje inaczej. Wcześniej komputer nie pracowal, a teraz po zamknięciu dalej wszystko pracuje (słychać wiatraki itd.) To, czy laptop ma wejść w stan wstrzymania, czy się wyłączyć trzeba ustawić. W opcjach zarządzania energią: (IMG:http://img13.imageshack.us/img13/5057/image1juz.png) Ten post edytował sowiq 24.06.2009, 13:10:12 |
|
|
![]()
|
|
@sowiq, pierwsze co to właśnie wszedłem w zarządzanie energią ;p
Jednak tak jakby brakuje mi tu paru opcji. Bo to "kiedy zamknę pokrywkę komputera" ma tylko opcję "stan gotowości" i "nic nie rób", a mi tak jakby potrzeba tu po zamknięciu stan hibernacji (takiej opcji tu nie ma), a po otwarciu wyjście ze stanu hibernacji. Jest jakiś program do ustawiania tego? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 592 Pomógł: 445 Dołączył: 12.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hibernację trzeba najpierw włączyć.
Nie ma akcji po otwarciu pokrywy, jest tylko na zamknięcie. Po otwarciu jak jest w stani hibernacji lub uśpienia trzeba kliknąć przycisk (np enter). Btw jaki system? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma akcji po otwarciu pokrywy, jest tylko na zamknięcie. Po otwarciu jak jest w stani hibernacji lub uśpienia trzeba kliknąć przycisk (np enter). Mój laptop* twierdzi inaczej (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Co prawda nie jest to konfigurowalne, ale do przywrócenia ze stanu wstrzymania wystarczy otwarcie klapy. Więc nie ma reguły (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) *Tośka S4094 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 06:44 |