![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Embeduję Flasha za pomocą SWFObject.
We flashu jest menu dynamiczne - niestety SWFObject wymaga parametru height który u mnie siłą rzeczy jest zmienny - chciałbym aby flash sam dostosował swój rizmiar do danych które ma w środku... Ustawienie height na 100% zasadniczo nie działa pod FF z przyczyn mi niezrozumiałych. Strona zamiesszczona tu jakby ktoś chciał podejrzeć dom/css : http://yacho.gigaweb.pl/szkolenia/szczegoly/23 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat We flashu jest menu dynamiczne - niestety SWFObject wymaga parametru height który u mnie siłą rzeczy jest zmienny - chciałbym aby flash sam dostosował swój rizmiar do danych które ma w środku... Musisz podać wysokość, czy tego chcesz, czy nie. Jedyne rozwiązanie: rozbicie menu na kilka obiektów (np. przez zmienną w parametrach przekazujesz URL i tekst pozycji) albo pomiar wysokości całego menu w animacji i przesłanie jej do dokumentu, który przez JS dostroi wysokość. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 148 Pomógł: 0 Dołączył: 16.06.2003 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK - tak właśnie myślałem - o ile z JS w bólach sobie poradzę to zostawia mnie jak flash mozę przekazać zmienną do JS ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
getURL
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 25.08.2025 - 07:46 |