![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie moge sobie zabardzo poradzic z rozwiazaniem tego problemu... otóż chce aby "kazdy" zaznaczony checkbox dodawał do siebie swoja wartosc.. Zamiast wygladu Opisu Tematu: ![]() Zastosowany kod w tym przypadku: Kod <dl style="clear: left;"> <dt><label for="description">Opis tematu:</label></dt> <dd><input type="text" name="description" id="description" size="45" maxlength="60" tabindex="2" value="{TOPIC_DESCRIPTION}{DRAFT_DESCRIPTION}" class="inputbox autowidth" /></dd> </dl> Chciałbym aby to wygladało tak: ![]() Zastosowałem taki kod (nizej) tylko gdy zaznaczałem wiele opcji np. PHP i XML , to po zatwierdzeniu watku wyswietlalo mi sie to ostatnie zaznaczone... a chciałbym aby pojawiło sie te zaznaczone.... Kod <dl style="clear: left;"> <dt><label for="description">Opis tematu:</label></dt> <dd> <label><input type="checkbox" name="description" id="description" value="PHP" /> PHP </label> <label><input type="checkbox" name="description" id="description" value="HTML" /> HTML </label> <label><input type="checkbox" name="description" id="description" value="AJAX" /> AJAX </label> <label><input type="checkbox" name="description" id="description" value="XML " /> XML </label> </dd> Niestety nie potrafie juz nic wykombinowac wiec prosze was o pomoc... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 890 Pomógł: 339 Dołączył: 14.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zamiast:
Zrób: Zostanie wysłana tablica zawierająca zaznaczone wartości. Więc już nie $_POST['description'], a $_POST['description'][0], $_POST['description'][1]... Do odczytu użyj foreach" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual. [edit] Oczywiście nie możesz też dać tych samych wartości id dla 2 elementów HTML w dokumencie. Ten post edytował sowiq 5.06.2009, 12:55:40 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 2.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witaj,
A mógłbys mi dokładnie opisac całosc ![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:37 |