![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam pytanie jak zrobić wyszukiwarkę rekordów, która będzie wyświetlała rekordy w tabeli? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
używasz mysql_query" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual do szukania i np mysql_fetch_assoc" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual aby dostać tablicę wyników
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tak szybko wyszukasz rekordy z tabeli i wyświetlisz interesujące Cię (WHERE Idtabeli = $id) - dajesz = kiedy wyszukujesz po liczbach w tym przypadku id, a like jak pisał ktoś wyżej jeśli wyszukujesz po string'ach
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 126 Pomógł: 5 Dołączył: 7.03.2009 Skąd: Rzeszów Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ma być w osobnym pliku?
ma być formulrz w którym wpisywało by się potrzebne haslo i to ma byś osobny skrypt czy jak to zrobić? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
tak z ciekawości -> znasz chociaż podstawy php ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 200 Pomógł: 16 Dołączył: 11.01.2009 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ogólnie każdy skrypt php powinien być w osobnym pliku, a nie razem z html, to dajesz w pliku oczywiście na początku ma byc łączenie z bazą itp
|
|
|
![]()
|
|
więc jeśli mam taki formularz html:
Więc co mam zrobić żeby na tej stronie był wyświetlany wynik, a może być i na innych, wtedy zrobię to w ramkach. I czy w ogóle to dobrze zrobiłem (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) . Chodzi mi o taką wyszukiwarkę która wyszuka mi rekord w którym występuje dane słowo. np: w rekordzie jest: Nazwa tel adres itp. itd. coś coś tam 000 warszawa itp itd i po wpisaniu do wyszukiwarki coś lub coś tam, 000, warszawa, itp, itd - coś z tych haseł to żeby były wyświetlane wszystkie rekordy w których jest podane hasło. |
|
|
![]()
|
|
tak powinno wyświetlić ci spis rekordów wg wybranej kolumny,i wybierasz przez 'radio' wybierasz konkretną kolumne ze szczegółami. Ta opcja jest prostsza bo nie musisz pisać porównywania danych wprowadzanych przez użytkownika z tymi w bazie (bierz pod uwagę że użytkownik nie zawsze wpisze poprawną wartość np. tel 456fs8455, mail- aaa@hh.aaa.d1) Ten post edytował pablo_83 4.06.2009, 19:07:10 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 18:22 |