![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na mojej stronie jest iframe z zewnętrzną stroną, na której jest kod JS:
Kod if(top!=self){top.location.href=self.location.href} Jest to tzw. frame buster. Jak go zablokować? Słyszałem, jest na to metoda z window.onbeforeunload, mógłby ktoś ją przybliżyć? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zachciało Ci się kraść czyjejś zawartości?
Jest to zabezpieczenie przed takimi praktykami, jak Twoja; nie widzę powodu, aby Tobie w tym pomagać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 61 Pomógł: 1 Dołączył: 21.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Człowieku! Czemu błędnie zakładasz że chcę coś kraść? Czy np. taki wykop.pl też kradnie zawartość stron?
Czekam na odpowiedzi z technicznego punktu widzenia. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 559 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat Czy np. taki wykop.pl też kradnie zawartość stron? Ale wykop też nie blokuje tych zabezpieczen na stronach, do ktorych odsyla.Skoro autor strony nie zyczy sobie, by jego strone ktos sobie wkladal do iframe, to znaczy ze sobie tego nie zyczy. A my na forum nie pomagamy w lamaniu czyjegoś niezyczenia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 12:19 |