![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2009 Skąd: Kopenhaga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam pewien problem. Robie wlasnie maly formularz do logowania sie. Chce miec w nim dwa przyciski: jeden login(do logowania) a drugi register (ma przenosic do strony z rejestracja). Zalezy mi na tym żeby oba byly w stylu <input type="submit"...> i aby byly na jednej linii. Wykonalem wiec dwa formularze: jeden z calym logowaniem i przyciskiem login a drugi tylko z przyciskiem register. Kiedy wrzucam to do tabeli to wszystko dziala pieknie w FF... ale w IE moj przycisk jest jedna linie nizej. Zupelnie tak jakbym w komórce przed formularzem wstawil <br/>. Jak moge zapobiec zalamywaniu wiersza w IE ? Czy jest jakis inny sposob na uzyskanie efektu jaki opisalem powyzej ? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 575 Pomógł: 299 Dołączył: 26.03.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Nie wiem w czym problem, oglądałem w IE i są obok siebie. Daj link do strony.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 138 Pomógł: 3 Dołączył: 4.05.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Btw, ja bym ten drugi przycisk zrobił jako <input type='button'> i użył na nim onclick, myślę że zaoszczędziło by to na przejrzystości kodu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 18 Pomógł: 0 Dołączył: 17.04.2009 Skąd: Kopenhaga Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaje link do strony
W FF dziala poprawnie a w IE przelamuje wiersz. P.S Zaznaczam,ze nie jestem autorem grafiki na stronie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blink.gif) (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/offtopic.gif) Ten post edytował Booyaches 26.05.2009, 21:16:42 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyzeruj domyslny margin i padding jak nie dla wszystkich elementów to dla inputów chociaż. Szerokości inputów ustalaj za pomocą width, a nie size.
Najważniejsze - wyłącz automatyczne odtwarzanie filmiku! |
|
|
![]()
|
|
No niestety wyzerowanie paddingów i marginów nie pomogło. Dopiero teraz zwróciłem uwagę ,że przyciski ustawiają się na prawidłowe miejsce po uruchomieniu "widoku zgodności" w IE 8.0 (co totalnie mnie nie satysfakcjonuje). W IE 7.0 wszystko tez jest ok. Poszukam coś jeszcze na ten temat... Panowie z microsoftu znowu umilają mi wiosenne wieczory (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/aaevil.gif)
BTW liczylem na to ,ze jak w inputach zmienie z size na width i określe szerokość w pikselach to pola po renderze beda mialy taka sama szerokosc. Dlaczego jezeli ustalilem ,ze oba maja miec 100px to jedno jest szersze od drugiego ? Jeżeli ktoś wie w czym jest problem z przyciskiem to nadal prosze o podpowiedz. ---------------------------------------------------------------EDYTA Z tego co wyczytalem jedynym sposobem na pozbycie sie tego problemu jest zmuszenie przegladarki do emulowania srodowiska IE 7
Mi pomogoło ale nie wiem jakie są skutki uboczne takiego rozwiązania. Ten post edytował Booyaches 27.05.2009, 09:59:35 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 14.09.2025 - 23:42 |