![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 110 Pomógł: 0 Dołączył: 14.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Problem polega na tym, że każdy obiekt ma x cech i terach chodzi o to, aby użytkownik chciał widzieć które cechy go interesują, a które nie i tyle to co go interesują się pojawiały
czyli tworzy się takie coś [0]=>[id_cechy][pokaż|ukryj] [1]=>[id_cechy][pokaż|ukryj] [2]=>[id_cechy][pokaż|ukryj] [3]=>[id_cechy][pokaż|ukryj] 1)czy da się do funkcji/procedury przekazac tablicę (z tego co wiem to nie, ale być moze czegoś jeszcze nie wiem) 2)czy dobrym pomysłem jest scalenie tablicy i zrobienie z niej tekstu np "12|0|11|1|22|1|23|0" a botem substringowanie tego w funkcji i updatowanie 3)czy może dać sobie spokój bo i tak na funkcji nic nie skorzystam (nie będzie szybciej, lepiej, wygodniej), i zrobienie tego updatem normalnie w kodzie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cecha: id, nazwa
CechaUżytkownik: cacha_id, uzytkownik_id, wartosc, jest_widoczna Przy takiej strukturze nie powinieneś mieć problemów. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 07:08 |