![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 0 Dołączył: 23.12.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Hej, właśnie podłączyłem u siebie klasę PHPMailer i wszystko mi działa poza 1 faktem, gdy dołączam więcej niż 1 załącznik to wysyłany jest tylko ten pierwszy dodany, reszta nie jest załączana...
Czy komuś się udało na tej klasie wysłać więcej niż 1 załącznik do maila?? mój kod wygląda następująco
I w tej pętli for w której przechodzę po tablicy $files żeby dodać wszystkie załączniki echo wyświetla wszystko poprawnie, czyli pętla przeszła po całej tablicy i wszystko zostało dobrze odczytane, ale linia wyżej $mail->AddAttachment() niestety coś musiała nie zadziałać poprawnie, albo ja o czymś nie wiem... bo w mailu jest zawsze tylko pierwszy załącznik. Czy może ta klasa ma jakieś ograniczenie do tylko 1 załącznika?? znalazłem w necie coś takiego: LINK i dokładnie tak mam... oni w tym przykładzie załączają 2 pliki, czyli powinna być taka możliwość... co jest dziwne to fakt, iż jak pogrzebałem w strukturze klasy to odnalazłem funkcję która pokazuje tablicę attachment w której przetrzymywane są załączniki w klasie no i wszystkie które dodaje tam występują, nie mam zatem pojęcia dlaczego w wysłanym e-mailu ich nie ma... Ten post edytował adrian1987 12.05.2009, 16:46:17 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podobno ten problem występuje przy korzystaniu z smtp.
To jest jakiś bug, na stronie: strona jest takie rozwiązanie: Trzeba zmodyfikować linię 1236 w pliku class.phpmailer.php: wstawić: 7 => count($this->attachment) zamiast: 7 => 0 U mnie pomogło (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Kod before: $this->attachment[] = array( 0 => $path, 1 => $filename, 2 => $name, 3 => $encoding, 4 => $type, 5 => false, // isStringAttachment 6 => 'attachment', 7 => 0 ); now: $this->attachment[] = array( 0 => $path, 1 => $filename, 2 => $name, 3 => $encoding, 4 => $type, 5 => false, // isStringAttachment 6 => 'attachment', // 7 => 0 7 => count($this->attachment) ); Ten post edytował niedarek 25.06.2009, 15:46:13 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 227 Pomógł: 1 Dołączył: 12.05.2002 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
u mnie, nie (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sad.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 19:00 |