![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam drobny problem, sprawdzałem kilka razy i nie wiem, czemu nie działa mi #content_left li a:active. Oto kod:
A oto CSS:
Niby wszystko dobrze, ale aktywny link nie wyróżnia się jako aktywny. W czym może być problem? Ten post edytował gaculla 9.05.2009, 08:32:22 -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jak ma się wyróżniać, skoro active i hover są takie same?
Popraw tytuł bo to nie jest żadna funkcja a pseudo klasa. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 1.01.2009 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Active i Hover są takie same, bo mają być takie same. Chcę, aby w momencie, gdy jestem na stronie "Link 2", to ów link był oznaczony z tłem w kolorze Hover.
Co do tytułu - już któryś raz nigdzie nie mogę doszukać się jego edycji. Tymniemniej skupmy się na rozwiązaniu problemu. -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 141 Dołączył: 11.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz zrobić, że jak jesteś np na stronie <a href="?go=1"> to Link 1 w menu był zaznaczony jako aktywny, analogicznie do innych stron.
Nie zrobisz tego za pomocą tylko CSS'a zobacz np to: http://webdevjunk.com/coding/css/17/php-me...tive-page-link/ |
|
|
![]()
|
|
Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz zrobić, że jak jesteś np na stronie <a href="?go=1"> to Link 1 w menu był zaznaczony jako aktywny, analogicznie do innych stron. Nie zrobisz tego za pomocą tylko CSS'a zobacz np to: http://webdevjunk.com/coding/css/17/php-me...tive-page-link/ Pomogłeś mi, dzięki. -------------------- cennik stron internetowych warszawa, muzyczny serwis informacyjny
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 04:16 |