![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 50 Pomógł: 0 Dołączył: 26.06.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z multicellem przy generowaniu pdf-a. W dokumentacji jest napisane ,że przełamanie linii może nastąpić po napotkaniu końca komórki lub poprzez zastosowanie znaku \n. No i normalnie nie wiem jak ten znak zastosować. Mam tak:
Ten post edytował narki1 6.05.2009, 19:22:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam Ci obejrzeć wynik w kilku programach do pdfów bo w niektórych w miejsce \n wskoczy Ci kwadrat, tak samo jest z \t.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A ja mam inne pytanko do tematu.
Czy da się ustalić wysokość wiersza, na którym kończy się wypis funkcji MultiCell. Przykładowo
Chciałbym wiedzieć jaki jest numer kolejnego wiersza aby pod tym tekstem wypisać kolejny i żeby na siebie nie zachodziły. $pdf->Multicell(0,4, '$zadanie1 ',0, 'J',0); Ale w tym przypadku żeby wypis zaczynał się zaraz po wypisaniu Zadania nr 1. Czyli aby wysokość linii przyjął kolejny po wypisie $zadanie1. $pdf->Multicell(0,4, '$zadanie2 ',0, 'J',0); Chyba że ktoś ma inny pomysł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 49 Pomógł: 18 Dołączył: 7.04.2011 Skąd: Toruń Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 0 Dołączył: 5.11.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@ ToAr
Niestety ten kod nie wyświetla zadań jedno pod drugim, tylko dziwnym trafem jakoś na zmianę. Jedno z drugim. Może napisze dokładnie co mi trzeba. Mam 10 zmiennych tj: $zadanie1,$zadanie2,$zadanie3 ... $zadanie10. Zmienne mogą mieć różne rozmiary, od jednego zdania do wielu. Nie zawsze wszystkie występują. Chciałbym stworzyć PDF aby zadania od 1 do 10 wypisywał jedno pod drugim w zależności od tego czy występują czy nie. Oczywiście w przypadku gdy mają dużo treści aby skrypt tworzył nową stronę.
Warunkiem jest to aby zadania nie zachodziły na siebie i żeby automatycznie dodawało stronę gdy któreś z zadań wyleci za obszar strony. |
|
|
![]()
|
|
Spróbuj rozwiązanie z tego linka
http://www.roxxor.co.uk/blog/2007/10/wrapp...df-table-cells/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:25 |