![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Witam. Jakoś nie mam szczęścia do tego forum, ostatnio nikt nie odpowiada w moich wątkach. Może w maju zła passa się przełamie ;p Do rzeczy.
Mam formularz, który ma za zadanie pobrać dane z "radio". Nic trudnego (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Cały problem, że "radio" odpowiada wyborowi grafiki, której listę ładuję w pętli, łącznie z "radio":
Pomoże ktoś znaleźć rozwiązanie? EDIT: Pobrać dane pobiera, chodzi o sprawdzenie, zablokowanie przejścia dalej i ponowne przetworzenie formularza, w przypadku nie zaznaczenia żadnej opcji. Ten post edytował Kshyhoo 3.05.2009, 09:50:56 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 18 Dołączył: 25.04.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
witaj, jaką metodą wysyłasz formularz, bo jak get to informacje będziesz miał w tablicy $_GET['herby'] jeżeli to post to analogicznie $_POST['herby'].
nie łatwiej, Ci pierwszy ustawić jako domyślny, wtedy już użytkownik będzie musiał coś wybrać, albo będzie miał domyślny |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Znalazłem na to rozwiązanie. Testuje niezdefiniowaną ilość:
Potem w kodzie formularza:
Może komuś się przyda. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 17.09.2025 - 16:01 |