![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 55 Pomógł: 1 Dołączył: 25.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pytanie, jaki jest najlepszy edytor tekstu na strone? Głównie chodzi mi o szybkość w działaniu...
Znalazłem 2: Tiny_mce i FCKeditor... Który lepszy? A może jeszcze inny? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tych dwoch zdecydowanie tinymce. FCKEditor odradzam.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 256 Pomógł: 7 Dołączył: 1.01.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tych dwoch zdecydowanie tinymce. FCKEditor odradzam. Możesz powiedzieć dlaczego? Ja go używam i jestem bardzo zadowolony. FCK ma masę funkcji, zależy do czego jest Ci potrzebny, ale spokojnie w configu da się zmienić prawie wszystko i dostosujesz go do swoich potrzeb (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) Dużym plusem jest też możliwość implementacji w js, php, itd. Język polski, ładne skórki... instalacja też nie trudna, bardzo dobrze rozwinięty manual. Z TinyMCE korzystałem dawno temu więc nie jestem w stanie Ci nic o nim powiedzieć bo pewnie masę rzeczy się zmieniło. Ten post edytował Hectic 3.05.2009, 00:21:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 156 Pomógł: 15 Dołączył: 13.09.2003 Skąd: London Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Owszem, ma duzo (jak dla mnie za duzo) funkcji, ale generowal paskudny kod html. Nie jestem z FCKEditor na biezaco, wiec byc moze cos sie w tej kwestii zmienilo. W firmie, w ktorej pracuje uzywamy nicEdit: prosty, szybki i lekki edytor ktorego funkcje w zupelnosci wystarczaja klientom.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 16.09.2025 - 00:08 |