![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 3 Dołączył: 7.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam bardzo dziwny setup systemu i bardzo nietypowy problem. Zróbmy sobie podział: Administrator - konto z którego administruję systemem Użytkownik - konto użytkownika z ograniczeniami Czyli Windows zrobiony na modłę Linuksa, skonfigurowany dość stabilnie i bezpiecznie. Teraz tak: zainstalowałem sobie taki pakiecik który zwie się WAMP (Apache + MySQL). Do tego symfony, ale już nie ma co gmatwać za bardzo. Serwer, co logiczne, muszę uruchamiać jako administrator , niezbyt mi to przeszkadza i nie mam z tym większych problemów. Problem za to pojawia się kiedy serwer zapisze jakiś plik, w tym przypadku chodzi o cache. Framework symfony ma to do siebie, że czasem trzeba mu czyścić cache. Nie jest to jednak możliwe z poziomu użytkownika, ponieważ ni cholery nie jestem w stanie uzyskać z ograniczonego konta praw do plików zapisywanych przez serwer. Czy ktoś wie jak ten problem rozwiązać? Od razu napiszę, że żadne chmody ani nic nie pomaga (konkretnie zmiana atrybutów w windowsie). Natychmiast po zmianie pliki powracają do starego stadium. Z resztą to też tylko połowiczne rozwiązanie, ponieważ każdy nowo zapisany plik znów będzie niemożliwy do zapisania. Czyli jednym słowem: Jak uzyskać, z ograniczonego konta, prawa do plików zapisywanych przez serwer apache? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:48 |