![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie !
Mam prosty formularz jedno pole gdzie użytkownik wpisuje swój kod ($wyrażenie) i po tym kodzie z bazy dostaje odpowiednie informacje Mam zapytanie do bazy danych
Bardzo mi zależy żeby w przypadku gdy w bazie danych nie ma takiego ciągu jak podał użytkownik wyświetliła się informacja np. echo 'brak danych'; oraz gdy formularz jest pusty komunikat echo 'Nie wprowadziłeś kodu'; Z góry dziękuję jestem początkujący w tym temacie. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 385 Pomógł: 48 Dołączył: 23.05.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
użyj mysql_num_rows - manual
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 5.02.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Koledzy a mam pytanie takie: mam taki skrypt :
i chciałbym go wykorzystać do połączenia z bazą która znajduje się na innym serwerze niż plik z tym skryptem pod innym IP nie LOCALHOST. Czy w miejscu localhost jak podam IP i port to będzie to działac poprawnie czy trzeba jakoś inaczej odwoływać sie do bazy nazwijmy to zdalnej ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 6 072 Pomógł: 861 Dołączył: 10.12.2003 Skąd: Dąbrowa Górnicza ![]() |
Nie możesz po prostu sam spróbować? Jeżeli baza umożliwia połączenia zdalne to powinieneś bez problemu się połączyć. Jako host podajesz nazwę hosta lub adres IP, a ewentualny port podajesz jako piąty parametr (więcej).
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 17:44 |