![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, macie może namiary na jakieś dobre kursy języka angielskiego w formacie mp3. Tak żeby można było słuchać przy okazji jak się robi coś innego
![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Wybacz, ale taka nauka "słuchać i robić coś innego" nigdy nie będzie nauką.
Do słuchania to sobie audiobooka kup jakiegoś z beletrystyką, a za naukę języka weź się gdy nic innego nie będzie Cie rozpraszało. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
lepiej połącz naukę z nauką , php.net i czytaj manual
![]() dodatkowo pisz aplikacje gdzie wszystkie zmienne itp są angielskie , zawsze coś się nauczysz tak z ang jak i z php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak chcesz polaczyc nauke angielskiego z czyms, to chyba naprawde skutecznym sposobem bedzie dyskutowanie online. Glosowo. Np, ventrillo podczas grania sobie w cos. Raczej RPG'i, bez ostrej akcji. Wtedy jest czas pogadac sobie na kazdy temat. To naprawde potrafi rozwinac zdolnosci jezykowe. Ale raczej celuj w Anglikow bo mozesz miec jaka taka pewnosc ze nie kalecza angielskiego.
![]() Ten post edytował maziak 22.04.2009, 22:33:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarząd Postów: 3 503 Pomógł: 28 Dołączył: 17.10.2002 Skąd: Wrocław ![]() |
Ale raczej celuj w Anglikow bo mozesz miec jaka taka pewnosc ze nie kalecza angielskiego. ![]() No to się teraz uśmiałem. Podczas grania online to się można co najwyżej osłuchać z jakimś bliżej niesprecyzowanym slangiem. Równie dobrze mógłbyś powiedzieć komuś, żeby się uczył języka polskiego czytając komentarze na onecie. Albo choćby tutaj... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 155 Pomógł: 17 Dołączył: 9.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Smiej sie smiej - smiech to zdrowie
![]() A tak w ogole co zlego widzisz w czytaniu for? Myslisz ze to nie poszerza znajomosci jezyka? Slowek? Mylisz sie. Nie jest to zadna konkretna nauka, ale jako dodatek - akurat. Co przykre - i pewne - nauczysz sie wiecej niz w polskiej szkole. Acz i od tego sa wyjatki. Pozdrawiam. Ten post edytował maziak 23.04.2009, 10:58:07 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 441 Pomógł: 71 Dołączył: 3.09.2007 Skąd: wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK może nie wyraziłem się zbyt jasno mówiąc że chce się uczyć i robić innego. Chodziło mi głownie o sytuacje kiedy jadę tramwajem, autobusem lub gdzieś sobie idę, wtedy chciałbym sobie włączyć coś i posłuchać. W sumie to nie chodzi dokładnie o kurs języka, ale bardziej o naukę słówek, np. z języka technicznego.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 32 Dołączył: 14.04.2008 Skąd: Lenkowski.net Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
audiobook dobra sprawa, ale ja mimo wszystko polecam metodę calana, sprawdź czy nie ma w twoim mieście. Zajefajne spotkania i gadasz sobie po anglikańsku
![]() -------------------- Wpadaj na mój kanał o PHP. Dużo mięsa 🥩!
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 662 Pomógł: 45 Dołączył: 26.03.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Na angielski trzeba sobie zagospodarować czas. Ja postanowiłem się za siebie wziąść żeby coś na egzaminie gimnazjalnym napisać (już jutro sic!) i wynająłem świetnego korepetytora na wakację. 3 lekcje w tygodniu po 2 godzinki i naprawdę już to kumasz
![]() PS. Jak trafisz na korepetytora co firme zakłada i chce stronę, to można nieźle zarobić ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Admin Techniczny Grupa: Administratorzy Postów: 2 071 Pomógł: 93 Dołączył: 5.07.2005 Skąd: Olsztyn ![]() |
czy naprawde musicie offtopic robić wszedzie i zawsze? autor pytał sie tylko i wyłacznie o wersje audio, wystarczy raz przedstawić ze sa alternatywy a nie w kolko: bo ja chodze na kurs, bo lepszy jest korepetytor. Chłopakowi sie nudzi w podrózy i by czegoś posłuchał, ciężko gdzieś jechać i być jednoczesnie w szkole jezykowej albo korkach wiec albo podawajcie linki, albo z bastujcie z odpowiedzią
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 24 Pomógł: 0 Dołączył: 1.02.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Polecam podcasty z tej strony:
http://www.eslpod.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 08:19 |