![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 7 Dołączył: 22.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
interesuje mnie jak uzyskać efekt bez przeładowania całej strony taki jak np. komentarze na youtube.com
mam jakiś tam skrycik newsów z stronicowaniem tylko za każdym razem się przeładowuje chodzi a ja tego nie chce rozwiązanie czysty JS lub jQuery |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
AJAXify?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat rozwiązanie czysty JS lub jQuery Wnioskując po formie pytania: łatwiej Ci będzie skorzystać z 'gotowca', niż napisać skrypt AJAX-a(choć AJAX w najprostszej formie, a takiego potrzebujesz zajmie Ci nie więcej niż 20 linijek(w Wikipedii w linkach masz dobry kurs)) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 230 Pomógł: 27 Dołączył: 27.05.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod //jquery $('.page').click(function(){ // nr strony przechowujesz powiedzmy w id linka class page $.post('url_skryptu_pobierajacego_dane.php', {page: $(this).attr('id')}, function(data){ //date obrabiasz albo w php i wysylasz gotowa albo w js jak Ci wygodniej $('#wstaw_tutaj').html(data); }); }); Wersja najprostrza ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:18 |