![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
Wykonuję sobie prostą funkcję js w taki sposób: Kod function anim_partnerzy(repos) { if (repos == true) {$("#partnerzy").css('left', 623);} $("#partnerzy").animate({left: '-623'}, 7000, "linear", function(){ anim_partnerzy(true); }); } i teraz chcę w pewnej chwili zrobić w taki sposób, aby po wznowieniu czas wykonywania animacji nie ulegał zmianie. W jaki sposób mogę zrobic to najprościej? To znaczy: pauza po 5 sekundach animacji - niech animacja nie trwa po wznowieniu kolejnych 7 sekund ale tylko 2. Ten post edytował pawkow 16.04.2009, 20:38:37 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Na pewno musisz użyć $().stop().
![]() Nie jest w sumie tak trudno, trzeba tylko ciut pogłówkować:
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 7 Dołączył: 30.09.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie to już sobie poradziłem, może w troszkę bardziej prymitywny sposób, ale obyło się bez dodatkowych zmiennych, działa dobrze, nie co do milisekundy ale różnicę trudno dostrzec.
Kod function anim_partnerzy(repos)
{ if (repos == true) { $("#partnerzy").css('right', -623); czas = 15000; } $("#partnerzy").animate({right: 623}, czas, "linear", function(){ anim_partnerzy(true); }, false, false); } $(function() { anim_partnerzy(true); $("#partnerzy_c").hover(function(){ $("#partnerzy").stop(true, false); }, function(){ anim_partnerzy(false); czas = parseInt(7500*(623-parseInt($("#partnerzy").css('right')))/623); }); }); |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 10:04 |