![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie,
Zwracam się z prośbą o pomoc do wszystkich tutaj jako profesjonalistów. Utraciłem jakiś czas temu przez awarię HDD wszystkie wyniki badania tworzonego do mojej pracy doktorskiej. W związku z tym iż badanie było prowadzone w głównej mierze przez internet zachował mi się jeden plik z wynikami - jak zapewne łatwo się domyśleć jest on w formacie PHP i przy otwarciu w edytorze wyświetla się jedynie ciąg znaków z którego trudno cokolwiek wywnioskować. Jak dotychczas próbowałem jedynie funkcji podglądu w programie Editplus ale to również nie odniosło skutku. Jeśli znalazłby się na tym forum ktoś kto mógłby pomóc byłbym ogromnie zobowiązany. Plik z wynikami waży niecałe 80kb - jest do pobrania w linku poniżej. http://www.speedyshare.com/363686309.html Z góry dziękuję za wszelką okazaną pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 7 494 Pomógł: 302 Dołączył: 31.03.2004 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(...) jak zapewne łatwo się domyśleć jest on w formacie PHP i przy otwarciu w edytorze wyświetla się jedynie ciąg znaków z którego trudno cokolwiek wywnioskować. PHP to nie jest format zapisu danych.Plik, przesłałeś nie zawiera nic co można rozgryźć. Równie dobrze może to być obrazek z rozszerzeniem .php lub MP3'ójka, której ktoś rozszerzenie zmienił na .php |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
(IMG:http://www.test.mibi.pl/1.jpg)
Nie jest to ni empetrójka, ni jotpeg... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tiredsmiley.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
To nawet nie jest zaszyfrowane, tylko Unicode wyświetlone w ANSI...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 6 Dołączył: 21.03.2009 Skąd: Obecny :) Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę się mylić ale ze struktury dokumentu wygląda jak arkusz exela. Zmień nazwę na "*.xls" to może to będzie to. Napewno nie jpeg i mp3 bo jak zobaczycie jakimś hexem to jak byk widać całe zdania typu:
Please have a copy of your questionnaire at hand, while studying the results. raczej rzadko się zdarza żeby takie coś pojawiło się w mp3 albo jpeg. Może to być oczywiście komentaż ale raczej w obrazkach nie ma wyboru czcionki a można w tym pliku znaleźć równierz fragment taki: "Arial CE". |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 118 Pomógł: 3 Dołączył: 6.07.2006 Skąd: Dublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wyglada na to, że masz racje tanwel_programmer! Po otwarciu w excelu widac jakies zestawienie wyników.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 15.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mogę się mylić ale ze struktury dokumentu wygląda jak arkusz exela. Zmień nazwę na "*.xls" to może to będzie to. Napewno nie jpeg i mp3 bo jak zobaczycie jakimś hexem to jak byk widać całe zdania typu: Please have a copy of your questionnaire at hand, while studying the results. raczej rzadko się zdarza żeby takie coś pojawiło się w mp3 albo jpeg. Może to być oczywiście komentaż ale raczej w obrazkach nie ma wyboru czcionki a można w tym pliku znaleźć równierz fragment taki: "Arial CE". Jesteś mistrzem! wszystko dokładnie tak jak napisałeś Excel wyświetla mi pięknie wyniki. Jeśli jest jakiś sposób jak mogę się odwdzięczyć... Bardzo dziękuję. Kamień z serca. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Odwdzięczysz się, jeśli na przyszłość będziesz sensownie tytułował wątki.
Ten również mógłbyś poprawić. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 5.10.2025 - 15:09 |