![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Mam stronkę z jquery i następujący kod java script(dokładnie taki sam jak w przykładzie zamieszonym na tej stronie sprawdz) : Kod $(document).ready(function() { var hash = window.location.hash.substr(1); var href = $('#nav li a').each(function(){ var href = $(this).attr('href'); if(hash==href.substr(0,href.length-5)){ var toLoad = hash+'.html #content'; $('#content').load(toLoad) } }); $('#nav li a').click(function(){ var toLoad = $(this).attr('href')+' #content'; $('#content').hide('fast',loadContent); $('#load').remove(); $('#wrapper').append('<span id="load">LOADING...</span>'); $('#load').fadeIn('normal'); window.location.hash = $(this).attr('href').substr(0,$(this).attr('href').length-5); function loadContent() { $('#content').load(toLoad,'',showNewContent()) } function showNewContent() { $('#content').show('normal',hideLoader()); } function hideLoader() { $('#load').fadeOut('normal'); } return false; }); }); ...do tego kodu chę dołączyć kod java script, który obsługuje menu rozwijane: Kod function nav(){ $(" #nav ul ").css({display: "none"}); // Opera Fix $(" #nav li").hover(function(){ $(this).find('ul:first').css({visibility: "visible",display: "none"}).show(400); },function(){ $(this).find('ul:first').css({visibility: "hidden"}); }); } $(document).ready(function(){ nav(); }); Ne upieram się konkretnie na ten kod menu rozwijanego może być inny byle tylko działało bez problemu, bo moje umiejętności sprowadziły się to połaczenia tych dwóch kodów w jeden plik no i klapa, nie działało tak jak powinno. ps.Totalny żółtodziub prosi o pomoc ![]() Ten post edytował pjuras 9.04.2009, 20:39:33 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Załącz ten listing czytelniej, bo z tej zbitki ciężko cokolwiek zrozumieć.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ok już zrobione.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Zjadłeś chyba klamrę zamykającą.
Kod }); $(document).ready(function(){ Zacząłeś funkcję, ale jej nie kończysz. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
ehhh,zjadłem też "c" w słowie chcę ale nawet to nie zmienia postaci rzeczy że nie wiem co mam zrobić z tym dwoma kodami
|
|
|
![]()
|
|
Wstawić między <script /> pod sobą albo do osobnego pliku i załączyć...
Kurs JS się kłania... -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Czyli łatwizna co nie?Gwarantuję ci że nie będzie działało, mogę nawet udostępnić ci wszystkie pliki jakie mam na stronce i jak zrobisz tylko to co napisałeś i będzie działało to napiszę list do Sztokholmu żeby dali ci nobla w dziedzinie cudotwórca bo może jestem noobem w tej dziedzinie ale nie idiotą.
Ehh może niejasno przedstawiłem ten problem...już sam nie wiem. Tak wygląda kod load content w praktyce a tak kod drop down menu na mojej stronce. Jak trzeba to mogę zawalić całe forum kodami css,js,html bo teoria często się rózni od praktyki. A tak przy okazji to Wesołych Świąt!!! Ten post edytował pjuras 10.04.2009, 21:24:10 |
|
|
![]()
|
|
No to szykuj ten list.
![]() Nobel, to nie byle co, więc zapisałem sobie stronkę do siebie, wyciąłem kawałek ładowania bieżącej strony (na localhost nie chciał mi od razu działać), połączyłem i śmigało. Z tą różnicą, że u Ciebie nie ma w pierwszym przypadku zagnieżdżonych list i nic niby nie działało. U mnie ok. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zaraz zaraz nic nie mówiłeś wcześniej o zagnieżdżonych listach więc co najwyżej mogę wcisnać 100 przycisk pomógł, w przeciwnym razie wyjdzie na to że jestem idiotą
![]() No to co podasz mi ten kod czy nadal mam udowadniać że nie mam za dużego pojęcia w tej dziedzinie? |
|
|
![]()
|
|
W drugim skrypcie masz przecież w linku "podlistę", a w pierwszym nie masz - czyli nie działa.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Chyba muszę jeszcze raz napisać o moich umiejętnościach programowania w javascriptcie...są ZEROWE!
Stronkę zrobiłem przez wyszukiwanie w googlach odpowiednich tematów i kopiowanie wszytkiego co mnie interesowało z niewielką zmianą w html i css(raczej metodą prób i błedów niż umiejętbnościami).Zależy mi na zachowaniu stronki w load content bo to powoduje że strona się nie przeładowuje za każdym razem jak przechodzę do kolejnych podstron, a co za tym idzie muzyka na stronie gra cały.Pisałeś, że u Ciebie działa więc fajne by było gdybyś zamieścił tu ten kod javascritp i ja resztę sobie dorobię. |
|
|
![]()
|
|
Na gotowca nawet nie licz. Skasowałem tamte pliki i tak.
![]() Sam do tego dojdź, napisałem, co zrobić. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Zrobiłem, ale poszedłem inną drogą, bez javascriptu...tylko w css-ie, jak ktoś będzie zainteresowany to mogę podać kod tylko najpierw muszę dopracować wygląd tego menu.Moderator innego forum naprowadził mnie na rozwiązanie już po pierwszej odpowiedzi, więc nie mam pojęcia na czym polega tutaj to "pomaganie" ale ok.
erix Grupa: Moderatorzy Postów: 5 276 Pomógł: 509-1=508 (tym razem nie chciał pomóc, więc punkt ujemny) Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Centrala Szczebrzeszyn (50° 41' N, 22° 58' E) Ten post edytował pjuras 11.04.2009, 20:38:09 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 11:36 |