![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam
Napisalem skrypt formularza ktory w opcjach ma do wyboru wartosci z bazy danych, oto czesc skryptu w ktorej wystepuje błąd:
Mimo istnienia rekordow w bazie danych o okreslonych i prawidlowych kluczach w formularzu w polu option nie wyswietlaja sie zadne wartosci.......gdzie moze być błąd ? Dodam ze nazwy kolumn oraz te istniejace w skrypcie sa prawidlowe..... |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 686 Pomógł: 0 Dołączył: 10.11.2008 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Dziwne ale nie dziala mimo to.....
A przy okazji, czy ten skrypt jest zgodny z duchem czasu czy raczej juz przestarzaly ? Czy caly czas uzywa sie takiego meiszania html i php ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 214 Pomógł: 26 Dołączył: 7.11.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sposób, który ci pokazuje jest dokładnie taki sam jak ty napisałeś ale troszke krótszy i jak dla mnie bardziej czytelny. Powinno działać. Ten post edytował slawny 6.04.2009, 16:48:06 |
|
|
![]()
|
|
NIestety nawet po usunieciu błędu z Twojego skryptu nie dziala...... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)
W dalszej czesci skryptu mam inne wartosci ktore pobieram z bazy i one wyswietlaja sie poprawnie , wiec połączenie z baza napewno jest prawidłowe , cos jest nie tak tylko z ta czescia przedstawiona w pierwszym poscie tego tematu.... Wydaje sie jakby wogole tablica $row nie byla pobierana z bazy poniewaz po petli while wpisuje polecenie print_r($row); ale niestety nic sie nie wyswietla.... Ten post edytował Wolfie 6.04.2009, 16:47:48 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
w obu kodach jest literówka:
|
|
|
![]()
|
|
No to niezla szmata z tego wyszla (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Dzieki Spawnm, Ty to jestes niezastapiony w wyszukiwaniu błędow
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Wiem, juz cztalem o MVC i OOP ale moja wiedza jest zbyt slaba na temat php zeby od razu rzucac sie na głeboką wode , dlatego własnie przerabiam teraz ksiazke "PHP5,Apach i MySQL Od Podstaw" a pozniej biore sie za "PHP5 Zaawansowane Programowanie" ktore czeka juz na mnie na półeczce (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/laugh.gif)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 15.09.2025 - 14:13 |