![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam otóż mam na:
XXX jakiś byle jaki tekst: treschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjj reschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjt eschjjjjjjjjjjtreschjjjjjjjjjjt i chce żeby mi go nie ucinało tylko żeby był niżej bo w rzeczywistości ten tekst jest większy (można zobaczyć w żródle) i mam pytanie jak zrobić żeby mi tego tekstu nie ucinało tylko gdy zajmie całą linijke tekst jest w nowej (nie chodzi mi o <br /> bo to musi być "automatyczne") Ten post edytował dk1342 30.03.2009, 19:06:21 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 275 Pomógł: 9 Dołączył: 24.07.2008 Skąd: Racibórz Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie, nie o to chodzi tu bardziej chodzi o css/html to nie ma nic związanego z php otóż mam diva który ma ustawiony width: X; i gdy napisze jakiś duży tekst (większy od tego diva) to mi ten tekst ucina zamiast dać go niżej czyli powiedzmy że wygląda to tak:
mam tak: http://iv.pl/images/wubj5uwndqfok4yt8u18.png ale ten tekst "ffff..." ciągnie się jeszcze długo ... i on mi ucioł bo mam te width.. a chce zeby po prostu nie ucinalo tekstu tylko robiło tak (nie wiem jak się to nazywa) http://iv.pl/images/7j287fhud84n3n8gcuv.png a gdy usune width to tekst mi wyjdzie po za diva.. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
nie zawija ci się bo w tekście nie ma spacji , więc nie wiadomo gdzie łamać.
ale dasz spacje w treści albo <br/> . |
|
|
![]()
|
|
ah faktycznie oh my god dzięki
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 3 Dołączył: 2.01.2009 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie wiem czy Ci się udało, ale może zrobić tak, że
width nadać jakąś wartość a height zostawić albo auto, albo go w ogole nie wpisywać (tylko pamiętaj, żebyś sobie powielał obrazek pod tekst) background-repeat: repeat-y; |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 4.10.2025 - 13:53 |