![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Piszę sobie CMS... zresztą chyba jak każdy, próbuję swoich sił i pomysłów (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Doszedłem do kwestii stref czasowych. W manualu znalazłem funkcję date_default_timezone_set().
Gdy ustawię przy jej pomocy czas na GMT to jest o godzinę cofnięty (patrząc z punktu widzenia czasu w Polsce). Gdy ustawie GMT+1 to jest już normalny, jak dla Polski. Jeśli jednak zmienię na +3 lub -1 to i tak ustawia się na ten, co mamy w Polsce czyli +1 :sad:
Proszę zmienić z +1 na cokolwiek innego zawsze wskakuje na czas +1 (przynajmniej u mnie...). Co poradzicie na ten problem? Pozdrawiam, ladovnik Ten post edytował ladovnik 24.03.2009, 18:57:45 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
date_default_timezone_set" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual nie obsługuje takich zapisów, typu GMT+1.
Z tego, co w tej chwili mi przychodzi do głowy, to trzeba by było sprawdzić wszystkie strefy czasowe i zapisać przesunięcia w tablicy. Zawsze możesz jeszcze spróbować z setlocale" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, ale tam również nie ma zapisów typu GMT+-N. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
W takim razie, czy orientuje się ktoś z Was w jaki sposób różne popularne skrypty, choćby skrypt tego forum, ustawiają strefę czasową?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Podejrzewam, że jest tablica z przesunięciami i dodawany jest zapisany w ustawieniach offset. Tworzone są dodatkowe funkcje, które coś takiego załatwiają, np. tak jest w vBulletin.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 2.10.2025 - 17:39 |