|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Mam stronę załóżmy o nazwie www.strona.pl. Chciałbym, aby plik .htaccess przekierowywał mi strony. Niestety mam z tym parę problemów.
Jak przekierować każdy wpisany link na stronę główną i jeśli ciąg za www.strona.pl można przyporządkować do folderów dać to do na przykład do www.strona.pl?p=(no i ten ciąg) Ten post edytował Asmox 20.03.2009, 22:06:21 |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Trochę zaplątałeś...
Cytat Jak przekierować każdy wpisany link na stronę główną Kod RewriteBase / RewriteRule (.*?) / [L] Cytat dać to do na przykład do www.strona.pl?p=(no i ten ciąg) Kłaniają się podstawy mod_rewrite. Pogooglaj, pierwszy lepszy kurs przepisywania adresów coś takiego omawia. |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 359 Pomógł: 12 Dołączył: 16.01.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
Znaczy to drugie już mam, ale jak zrobić to RewriteBase, jeśli pliki są w ścieżce //localhost/jakis_folder ?
Głównie mam problem z ukośnikami (kiedy postawić i w którą stronę). I jeszcze nie wiem dlaczego, ale flaga [L] jest ignorowana. Mam taki .htaccess: Kod Options FollowSymLinks RewriteEngine On # RewriteBase / RewriteRule ^([a-z0-9]+)/([a-z0-9]+)$ $1/$2.html [L] RewriteRule ^(.*)$ index.php?p=$1 I zawsze mi przekierowuje na index.php, mimo że dałem warunek, jeśli adres zawiera to i to, to przekieruj na folder z plikiem i dodaj .html. Dlaczego tak się dzieje ? Ten post edytował Asmox 21.03.2009, 07:34:03 |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów |
Cytat Znaczy to drugie już mam, ale jak zrobić to RewriteBase, jeśli pliki są w ścieżce //localhost/jakis_folder ? Przeczytaj, co to jest RewriteBase, to wszystko będziesz wiedział. Cytat Głównie mam problem z ukośnikami (kiedy postawić i w którą stronę). I jeszcze nie wiem dlaczego, ale flaga [L] jest ignorowana. Mam taki .htaccess: W URL zawsze używa się sleszy (góra w prawą stronę). Cytat Dlaczego tak się dzieje ? Pokaż, jaki URL podstawiasz. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 25.12.2025 - 06:06 |