![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, mam taki kod:
Kod <?php include('naglowek.txt'); $connect_with_db=mysql_connect('xx','xx','xx'); $select_db=mysql_select_db('xx'); $wynik = mysql_query("SELECT tekst,id,data FROM xxx WHERE aktywne='1' LIMIT 8,10"); while ($gotowe = mysql_fetch_array($wynik)) { echo $gotowe['idogloszenia']."<br>"; echo $gotowe['data']."<br>"; echo $gotowe['tekst']."<br><br>"; } ?> i normalnie powinno wyswietlic sie 2 pozycje, a wyswietla sie 5 pozycji, ale jesli zaczynam lilit 0,2 to wyswietli dobrze tylko jak odpytuje baze o rekordy w srodku to pokazuje jakos dziwnie, jak temu zapobiedz, dodam tylko ze rekordy w bazie sa usuwane dodawane - moze to ma jakis z tym zwiazek? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
$gotowe['idogloszenia'] ? nie pobierasz takiego pola ...
LIMIT 8,10 -> LIMIT od_id , ile_pobrać to tak jako ciekawostka , aktywne='1' czyli wyświetla tylko te które mają '1' i mieszczą się w przedziale , powiedz co mieści się w bazie. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 22 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to co napisałeś idogloszenia, jest pobierane lecz wszystkiego nie pisałem zęby miejsca nie zajmować.
Ale murze przyznać ze bardzo mi pomogłeś bo myślałem ze limit 8,10 pobierze wiersze od 8 do 10, jest tak ze od 8 pobierze 10 wierszy, to wiele wyjaśnia (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) i dziekuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/czarodziej.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
do tego co piszesz jest BETWEEN .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 5 Dołączył: 6.02.2009 Skąd: Gorzów Wlkp. Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ale w LIMIT też może być:)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 01:48 |