![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
W ramach testów z php zainstalowałem sobie XAMPP, działający oczywiście na localhost. Napisałem skrypt do wgrywania obrazków na serwer, ale przy pierwszym warunku - is_uploaded_file, mam błąd, bo plik nie jest wcale wgrywany. Ścieżka w php.ini jest ustawiona tak jak domyślnie, czyli na E:\Xampp\tmp. Błędów raczej nie ma, bo mam ustawione raportowanie na E_ALL i nic nie wykazało. Może coś trzeba zmienić w konfiguracji? Nie mam pojęcia od czego zacząć, natomiast rozwiązania z google nie pomagają... Proszę o pomoc. |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A w tablicy $_FILES jest coś?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 37 Pomógł: 0 Dołączył: 15.12.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak, tablica jest wypełniona danymi o niby-wgranym pliku... Może podam część kodu, żeby nie przedłużać:
Kod if(isset($_POST['submit']) && $_POST['submit'] == 'Wyślij plik') { try { $max_filesize = 50000; $dir = 'upload/'; $file_name = $_FILES['plik']['name']; $max_dim = array( 0 => 100, 1 => 100); if(!is_uploaded_file($file_name)) throw new Exception('Błąd przy wgrywaniu pliku na serwer.'); else { dalsza część nie jest potrzebna, bo otrzymuję wyjątek "Błąd przy wgrywaniu pliku na serwer.". Jak myślicie, co jest przyczyną? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
tmp_name, a nie name. Jeśli w Twoim kodzie będzie wywalał błędy, to najpierw sprawdź jakiś gotowy skrypt, czy działa, a nie winisz serwer. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/tongue.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 16:06 |