Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

> Obsługa serwera domeny od strony praktycznej
thomson89

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam!

Dziś mam pytanie bardzo praktyczne. Ponieważ nigdy nie zakładałem domen, za pieniądze nie wiem tego co chciałbym wiedzieć.

1) Jakie domeny polecacie? Na home, nazwa czy jakaś inna firma. Na forum, NIE ZNALAZŁEM opini nt. domen. A myślę że takowe są. Więc jeżeli nie umiem szukać proszę o link i o wybaczenie.

2) Czy jeżeli zarejestruję domenę pl, na adres mojastrona.jakasdarmowafirma.pl (mojastrona.pl) to czy potem jak zmienię nazwę serwera na adres mojastrona.serwer.pl to będę mógł zmienić adres wskazujący domeny?

Ten post edytował thomson89 12.03.2009, 17:36:42
Go to the top of the page
+Quote Post

Start new topic
Odpowiedzi (1 - 4)
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Na home, nazwa czy jakaś inna firma. Na forum, NIE ZNALAZŁEM opini nt. domen. A myślę że takowe są.

Na Home/AZ/Nazwa zedrą z Ciebie ponad 2x tyle, co powinni. Kuszą promocjami tych, którzy IMHO nie rozumieją, albo nie czytają, że "promocja", to tylko pic na wodę. Pewna firma o trójliterowej nazwie sobie życzy za rok 54,9zł z VAT za .pl bez żadnych ściem, a ja jestem zadowolony. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
to czy potem jak zmienię nazwę serwera na adres mojastrona.serwer.pl to będę mógł zmienić adres wskazujący domeny?

Zależy, jak masz serwer skonfigurowany, czy masz dedyka, konto w jakimś hostingu.
+Quote Post
thomson89

-----

Masz na myśli .... ?

Sprawa wygląda tak: najpier (na początku) będę miał serwerek na cba.pl potem (za miesiąc, moze dwa) na boo.pl, domenę chcę wykupić docelową już teraz.

Ten post edytował thomson89 12.03.2009, 18:30:25
+Quote Post
erix

Grupa: Moderatorzy

Cytat
Masz na myśli .... ?

Nie wypada mi podać publicznie. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg)

Cytat
będę miał serwerek na cba.pl potem (za miesiąc, moze dwa) na boo.pl, domenę chcę wykupić docelową już teraz.

Lepiej od razu wykup jakiś porządny hosting. Na darmówce masz ograniczenia i reklamy, na półdarmowym - ograniczenia.
+Quote Post
thomson89

-----

To bym prosił o PW, bo jestem bardzo ciekaw cóż to za domeny.

--EDIT--

Co oznacza: półdarmówce?

Ten post edytował thomson89 12.03.2009, 19:17:24
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:05