![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam funkcje, która zamienia bbcode na znaczniki html i odwrotnie.
Fragment z cytowaniem wygląda tak
Tylko że sypie się w przypadku kilku krotnego cytowania np: Kod [quote]aaaa[quote]bbb[/quote][/quote] Jak zmienić / poprawić tę funkcje, aby to działało. Ten post edytował lukaszgolder 11.03.2009, 14:59:08 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Tylko że sypie się w przypadku kilku krotnego cytowania np: A może powiesz, jak się sypie? -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 141 Pomógł: 17 Dołączył: 2.04.2008 Skąd: z Zabrza Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
ze nie zaczyna od środkowego cytatu, tylko od pierwszego z lewej, więc bierze pierwszy quote i wszystko razem z kolejnym quote do pierwszego /quote traktuje jako tekst.
Samo quote już mi działa, ale mógłby mi ktoś pomóc w zrobieniu tak aby działało Kod [quote=lukaszgolder]aaa[/quote] Kod function parseTagsRecursive($input)
{ $regex = '#\[quote]((?:[^[]|\[(?!/?quote])|(?R))+)\[/quote]#'; if (is_array($input)) { $input = '<div class="cytat">'.$input[1].'</div>'; } return preg_replace_callback($regex, 'parseTagsRecursive', $input); } Ten post edytował lukaszgolder 11.03.2009, 17:29:56 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 873 Pomógł: 152 Dołączył: 9.04.2006 Skąd: Berlin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal pytajnik z wyrażenia regularnego
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 15:01 |