![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Robię sobie skrypt do aktualizacji i dodawania towarów, wszystko ładnie działa tylko nie wiem jak załadować plik jpg z dysku do pola typu image? Znajduję przykłady do programowania aplikacji ale do przykładów w php nie mogę się dokopać. Z góry dzięki za pomoc |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
pliki graficzne zapisujesz w folderze , w bazie zapisujesz tylko ich nazwę , ew. ścieżkę do nich .
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
poczytaj o BLOBie http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/blob.html
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 26.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pliki graficzne zapisujesz w folderze , w bazie zapisujesz tylko ich nazwę , ew. ścieżkę do nich . hmm to byłoby zbyt łatwe, ale tu chodzi o subiekta. Chcę zrobić automatyczną aktualizacje i wszystko działa, jedynie brakuje mi dodawania zdjęć. Pisałem do inserta ale oni milczą. Przejże te linki i może coś wymyślę. pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 171 Pomógł: 18 Dołączył: 13.03.2009 Skąd: lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam Robię sobie skrypt do aktualizacji i dodawania towarów, wszystko ładnie działa tylko nie wiem jak załadować plik jpg z dysku do pola typu image? Znajduję przykłady do programowania aplikacji ale do przykładów w php nie mogę się dokopać. Z góry dzięki za pomoc Kod update [test].[dbo].[myblob] set [blob] = (SELECT * FROM OPENROWSET(BULK "c:\windows\Zapotec.bmp", SINGLE_BLOB)AS x ) WHERE [Image Name]="Zapotec.bmp" przykład z tąd wstawianie obrazków |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 15:27 |