|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
WItam.
Wyskakuje mi bez przerwy taki komunikat i niemoge sobie z tym poradzić. Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded in Kod function clean($text, $pl = 1, $zam = "_") { $ret = strtolower($text); if($pl == 1) { $ret = strtr($ret,"ĄĆĘŁŃÓŚŹŻ","ąćęłńóśźż"); $ret = strtr($ret,"ąćęłńóśźż","acelnoszz"); } for($i = 0; $i <= strlen($ret); $i++) { if( ((ord($ret[$i]) < 48) || (ord($ret[$i]) > 57)) && ((ord($ret[$i]) < 97) || (ord($ret[$i]) > 122)) ) { if($ret[$i] <> " ") { $ret[$i] = $zam; } else { $ret[$i] = "_"; } } } return($ret); } w Mozilli wyskakuje mi Połączenie z serwerem zostało zresetowane podczas wczytywania strony. dopiero w IE6 wyskoczył mi błąd Fatal error: Maximum execution time of 120 seconds exceeded ktoś wie co to może być ? |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 561 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 |
Cytat ktoś wie co to może być To znaczy ze skrypt wykonuje sie ci ponad 2 minuty. ciut dlugo....
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2009 Ostrzeżenie: (0%)
|
ok ale właśnie dlaczego tak długo się to robi
coś w funkcji jest nakopane ? przeglądarka mówiż że błąd jest w lini gdzie jest kod: Kod $ret[$i] = $zam;
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 300 Pomógł: 32 Dołączył: 31.07.2006 Ostrzeżenie: (0%)
|
< zamiast <= w warunku fora
|
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 332 Pomógł: 294 Dołączył: 12.10.2008 Skąd: Olkusz Ostrzeżenie: (0%)
|
strlen($ret) - to powinieneś policzyć przed pętlą do jakiejś zmiennej zamiast co każdy znak sprawdzać długość ciągu ;p - bo tak teraz to działa....
$i++ -> użyj ++$i (ord($ret[$i]) - sprawdzasz to 4 razy - przed warunkiem chyba warto by było to obliczyć w jakiejś zmiennej?? sobie w niedługim czasie mam zamiar napisać pewne narzędzie które z założenia miało działać w tle conajmniej kilka godzin z wykożystaniem funkcji sleep() na obliczone przerwy - dzisiaj nie mam czasu ale muszę sprawdzić - lub napisz nie optymalizując swojej funkcji czy mimo zerwanego połączenia skrypt Ci się wykonał do końca?? (nie zoptymalizowany wynik możesz zapisać do pliku) - nie pamiętam czy przeglądarka wysyła sygnał przerwania a dziś nie mam czasu - sprawdź na tym błędzie i daj odpowiedź a swoją funkcjię zoptymalizuj co najmniej pod tym kontem co wspomniałem... |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 23.12.2025 - 07:53 |