![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 60 Pomógł: 1 Dołączył: 25.11.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam. Przy próbie użycia funkcji eregi() otrzymałem ostrzeżenie:
Cytat Error type: Warning Error message: eregi() [function.eregi]: REG_EPAREN Wyczytałem gdzieś, że ostrzeżenie REG_EPAREN oznacza "parentheses not balanced", czyli mniej więcej: "niezrównoważone wzorce w nawiasach". Niestety, nie wiem, jak to się może odnosić do mojego skryptu, ponieważ jako szukany ciąg, podaję zmienną typu string, a jako ciąg do przeszukania, podaję również zmienną typu string... Czy ktoś może mi objaśnić, co to za błąd? Oto dla formalności fragment kodu:
Ta zmienna $Row, bo wcześiej w funkcji było zapytanie zwracające tablicę, a $this->myname to zmienna wewnątrz klasy (php5). Pozdrawiam, ladovnik Ten post edytował ladovnik 2.03.2009, 22:07:43 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat ponieważ jako szukany ciąg, podaję zmienną typu string, a jako ciąg do przeszukania, podaję również zmienną typu string Ponieważ w ciągu może być nawias. Ale w Twoim przypadku wystarczy strstr" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, czy strpos" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual, po co męczyć eregi" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual...? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 06:53 |