![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Mam pytanie, jak zrobić w artykule pole tekstowe, aby po wpisaniu jakigos hasla np "dom", pojawial się napis"tak, to dom"?? Mam na stronce zainstalowaną Joomlę, wiec mam to w postaci kodu normalnie w artykul wpisac pod tekstem, czy jak??
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 690 Pomógł: 81 Dołączył: 6.04.2005 Skąd: Szczecin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
to ma być jakaś zwykła "zabawka" czy hasło "z prawdziwego zdarzenia"? bo jak to 1. to mozna to zrobic prosto wykorzystujac js; pobierasz wartosc pola przy pomocy getElementById, a nastepnie porownujesz z ustalonym textem; nalezy pamietac tylko o tym ze napis, ktory trzeba wpisac mozna podejrzec w zrodle strony; mozna rowniez bawic sie ajaxem, ale to juz inna bajka
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 93 Pomógł: 0 Dołączył: 3.02.2009 Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Tak to ma być♦ to pierwsze, moglby mi ktos dac gotowy kod, bo nie znam javy;(?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 4 069 Pomógł: 497 Dołączył: 11.05.2007 Skąd: Warszawa ![]() |
po pierwsze gotowca nikt ci nie da ->zapraszamy na giełdę ofert
a dodatkowo nie java tylko javascript . jak chcesz się sam bawić to poszukaj o document.getElementById('id'). na górze jest temat z linkami do kursów . |
|
|
![]()
|
|
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 320 Pomógł: 53 Dołączył: 18.09.2007 Skąd: Radom Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
a co zaliczenie jakies??
![]() jest giełda ofert oraz w sieci mnóstwo tutoriali |
|
|
![]()
|
|
No ale jak pisze w googlach pole tekstowe to wyskakują formularze ktore inf na maila wysylaja. Pomozcie dajcie link do takiego pola tekstowego jak ja chce, lub dajcie gotowy kod;)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 217 Pomógł: 23 Dołączył: 2.12.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Masz swoje mieszkanie i chcesz je wynająć? Sprawdź ofertę Zarzadządzanie Najmem
WRONA.IT - pozycjonowanie stron www.ecyklopedia.pl |
|
|
![]()
|
|
Dzięki, ale skopiowalem ten kod i jak otweram w przeglądarce to obojętnie co wpisze, nic sie nie pojawia;(
Może zły kod:? <script type="text/javascript"> function sprawdz(formularz) { if(formularz.haslo.value != formularz.haslo2.value) { alert('Podane hasla roznia sie od siebie'); return false; //nie wysle formularza } else { alert('Jest ok, wysylamy formularz;)'); return true; //wysle } } </script> <form action="" method="post" onsubmit="return sprawdz(this);" <input type="text" name="haslo"/> <input type="text" name="haslo2"/> <input type="submit" /> </form> Może to źle robie? Wkleilem ten kod do artykulu na stronie, otwarłem artykul i zobaczyłem pole tekst i przycisk wpisalem byle co nacisnalem i nic;( Ten post edytował Michalo1994 1.03.2009, 13:30:52 |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Działa, ale mi o to nie chodzilo;( Tu są dwa pola poruwnujace hasla, a ja chce jedno i gdy sie wpisze" drzewo" to pojawia sie napis"Tak to drzewo", a jesli sie wpisze inne slowa to pojawia sie napis "nie, sprobuj ponownie", Pomuzcie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
tylko nie bardzo wiem po co Ci to? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
piotrooo89 jestes super
Jak otwieram w notatniku, to wszystko ok, ale jak wstawiam do artykulu na mojej stronce w Joomla, to nic sie nie dzieje, jak otwieram stonke to widze kod zamiast pola, co mam zrobic zeby poprawnie dzialalo?? |
|
|
![]()
|
|
piszesz artykuł? chcesz w nim dać działający kod? taki przykład, tak dobrze rozumiem? to poczytaj o iframe.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Tak o to chodzi. Bedzie o chodzic na Joomli? A daloby się zrobic tak ze po wpisaniu jakieos hasla nie poawi sie okno, tylko np tekst"Tak to jest drzewo" pojawi sie pod polem tekstowym??
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 01:10 |