|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
Witam wszystkich
Zastanawiam się czy warto rejestrować zagraniczne domeny dla różnych wersji językowych strony? Przykład rejestruję w Niemczech www.moja-strona.de i robię przekierowanie na www.moja-strona.pl/de/ Z powyższego wynika, że mam już dostępną niemiecką wersję strony pod adresem www.moja-strona.pl/de/ Czy poprawię swoje statsy w google jeśli zarejestruję też niemiecką domenę? Znacie wady i zalety takiego rozwiązania. |
|
|
|
![]() |
|
|
|
Developer Grupa: Moderatorzy Postów: 2 844 Pomógł: 20 Dołączył: 25.11.2003 Skąd: Olkusz |
Najlepiej zrób mod_rewrite/vhost'a tak aby domena.de była tak naprawde domena.pl/de/ tylko żeby zastępowało na zasadzie:
domena.de/ -> domena.pl/de/ - ale wciaż w pasku widać domena.de/ domena.de/dokument.html -> domena.pl/de/dokument.html - ale w pasku widać: domena.de/dokument.html I analogicznie ze wszystkim. Na pewno wpłynie to korzystnie na pozycje w google.de |
|
|
|
|
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 258 Pomógł: 17 Dołączył: 22.05.2007 Ostrzeżenie: (0%)
|
ciekawy pomysl -(IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/winksmiley.jpg) dzieki
|
|
|
|
![]() ![]() |
|
Aktualny czas: 24.12.2025 - 19:27 |