![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
Witam,
mam małe pytanko. Da się w ciągu znaków zmienić znak spacji na - , duże litery na małe, znaki polskie typu óżźą na znaki odpowiednie bez kresek ozza? A potem to s powrotem odwrócić? Czyli mam jakiś ciąg znaków: Kod To jest mój przykładowy siąg ZnAków I zostaje zmieniony na: Kod to-jest-moj-przykladowy-ciag-znakow
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 18 Dołączył: 2.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam małe pytanko. Da się w ciągu znaków zmienić znak spacji na - , duże litery na małe, znaki polskie typu óżźą na znaki odpowiednie bez kresek ozza? da się - z tego co wiem to było już na forum o tym i google też napewno coś zwróci (albo manual: str_replace" title="Zobacz w manualu PHP" target="_manual ) A potem to s powrotem odwrócić? z powrotem się nie da - skrypt nie będzie wiedział czy o to o czy ó albo czy z to z,ź czy ż... Ten post edytował webdevil 18.02.2009, 16:23:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 740 Pomógł: 15 Dołączył: 23.08.2004 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
da się zmienić ale nie da się odwrócić bo skąd skrypt ma wiedzieć np. które e to ę
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 134 Pomógł: 4 Dołączył: 16.02.2007 Skąd: Leszno Ostrzeżenie: (20%) ![]() ![]() |
no w sumie macie racje. Nie zastanowiłem się z tym odwracaniem. Przepraszam
Faktycznie chodziło o str_replace. Dziękuje (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.09.2025 - 03:30 |