![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
tworze coś jak taki mini portal, ale mam kłopocik ![]() na razie tak na sucho chciałem zrobić, aby wyświetlała się zawartość jednej tabeli,(po protu np. news z mysql) i niżej żeby było insert into... dodawanie rekordu... i żeby to był odrazu drugi news... ale kompletnie mi to nie wyhcodzi.. proszę was o pomoc... może to być mało zoptymalizowany kod, byle działał ![]() ja miałem coś takiego .. CODE include('set.php');
?> $zapytanie = "SELECT * FROM gry"; $wynik = mysql_query($zapytanie, $host) or die ('Bł±d: ' . mysql_error()); while ($rekord = mysql_fetch_assoc($wynik)) echo " " . "$rekord[nazwa]" . ' ' . "$rekord[opis]" ?> if ($_POST['dodaj']) { $a1 = $_POST['nazwa']; $a2 = $_POST['opis']; $zapytanie = "INSERT INTO `gry` (nazwa, opis) VALUES ('$a1', '$a2')"; $idzapytania = mysql_query($zapytanie); ; echo $idzapytania; } else { echo 'co jest xle'; } ?> Ten post edytował nospor 18.02.2009, 10:11:59 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
najpierw wyswietlasz newsy, a potem dodajesz. No nie dziw sie, ze ten ktorego dodasz nie wyswietli sie razem z innymi, skoro wyswietlasz je wczesniej
Uzywaj poprawnego bbcode Cytat Prota sprawa = kłopoty, Popraw tytuł to co zacytowalem jest totalnie zbędne!
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 2 033 Pomógł: 290 Dołączył: 21.12.2007 Skąd: Łódź ![]() |
Wyciąganie newsów z bazy daj PO insercie z nowym newsem.
Bo teraz masz tak: (np. są 3 newsy i dodajesz 4-go) Z posta przychodzą dane nowego newsa | select lista newsów -> pobrane 3 newsy | insert -> wstawia 4-go newsa z posta A powinno być tak: z posta przychodzą dane 4-go newsa | insert -> wstawia 4-go newsa | select lista newsow -> pobiera juz 4 newsy (razemz tym dodanym przed chwilka) Kapujesz ![]() -------------------- Life's simple... You make choices and don't look back...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 21.06.2008 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie dziwie się, bo styczność z php taką wiekszą niż echo... mam dopiero teraz
kapuję, ale sam kodu nie ogarne.... jest jakiś cms, z samymi newsami ? Ten post edytował rvk 18.02.2009, 10:05:55 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat nie dziwie się, bo styczność z php taką wiekszą niż echo... mam dopiero teraz Masz pudelko, dasz komus zawartosc tego pudelka, potem do tego pudelka cos wlozysz i też sie dziwisz ze automatycznie nie trafilo to cos do tej drugiej osoby? Tu nie chodzi o znajomosc php a o logiczne myslenie Cytat kapuję, ale sam kodu nie ogarne.... No najpierw masz miec kod z insertem a dopiero potem z selectem. No musisz przelozyc tylko linijki kodu...
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a jednak chodzi o znajmość php...
bo terminy jakiś post,insert into.. select... powiedział mi kolega.. podesłał jakiś kod.. i co teraz.... |
|
|
![]()
|
|
Cytat . powiedział mi kolega.. podesłał jakiś kod.. To trzeba bylo mowic ze to nie twoj kod. Myslalem ze sam to napisales...
porownaj sobie roznice. najpierw insert, potem select -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
a co zrobić, żeby po każdym odświeżeniu strony nie dodawać kolejnego rekordu do mysql ?
|
|
|
![]()
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 06:17 |