![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Korzystam z gotowca menu http://gmarwaha.com/blog/?cat=8 i wszystko działa wyśmienicie, wszystko oprócz możliwości kliknięcia na link. Co się dzieje? W tym rzecz że nic. Jak zrobić aby linki były klikalne?
-------------------- |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Ja np zrobilem tak ze zamienilem
Kod $li.click(function(e) { setCurr(this); return o.click.apply(this, [e, this]); }); na Kod $li.click(function(e) { setCurr(this); return true; }); i jakoś działa. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
po zrobieniu tak jak poradziłeś, dalej jest to samo. w konsoli błędów wywaliło mi:
Kod Błąd: jQuery.easing[this.options.easing || (jQuery.easing.swing ? "swing" : "linear")] is not a function Plik źródłowy: /skrypty/jquery-1.2.3.min.js Wiersz: 32 Kod Błąd: jQuery is not defined Plik źródłowy: /skrypty/jquery.easing.min.js Wiersz: 11 Kod Błąd: jQuery is not defined Plik źródłowy: /siata/skrypty/jquery.lavalamp.js Wiersz: 96 nie wiem jak się za to zabrać. ps. animacja działa dalej jest błąd z kliknięciem. aha i jak usunę: to można kliknąć ale dzieją się cuda niewidy z animacją. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 8 989 Pomógł: 1550 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Słupsk/Gdańsk ![]() |
Mi w ff działą. Kod pliku jquery.lavalamp.js z wersji 2.0
CODE (function($) { $.fn.lavaLamp = function(o) { o = $.extend({ fx: "linear", speed: 500, click: function(){} }, o || {}); return this.each(function() { var me = $(this), noop = function(){}, $back = $('<li class="back"><div class="left"></div></li>').appendTo(me), $li = $("li", this), curr = $("li.current", this)[0] || $($li[0]).addClass("current")[0]; $li.not(".back").hover(function() { move(this); }, noop); $(this).hover(noop, function() { move(curr); }); $li.click(function(e) { setCurr(this); return true; }); setCurr(curr); function setCurr(el) { $back.css({ "left": el.offsetLeft+"px", "width": el.offsetWidth+"px" }); curr = el; }; function move(el) { $back.each(function() { $(this).dequeue(); } ).animate({ width: el.offsetWidth, left: el.offsetLeft }, o.speed, o.fx); }; }); }; })(jQuery); -------------------- |
|
|
![]()
|
|
mam dokładnie tak jak ty... i serio już nie wiem w co ręce włożyć.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
A pod jaką przeglądarką sprawdzasz?
Ja zrobilem tak. Sciagnalem co tam jest. Edytowalem plik jquery.lavalamp.js i w pliku demo.html zamienilem ze ma mi includowac ten plik.Działa mi nawet na IE. Jeżeli chcesz to zapodam ci potem zipa ze wszystkimi plikami byś mógł sobie zobaczyć, sprawdzić, porównać Ten post edytował wookieb 16.02.2009, 13:47:02 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorki, że odkopuję temat, ale mam taki sam problem, i zrobiłem tak samo jak radziłeś, i nie działa ;/
Przeglądarka Google Chrome ps. jeśli masz jeszcze te menu to zapodaj ;] Ten post edytował Ziom73 21.07.2009, 01:13:29 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]()
|
|
Już tego nie mam. Musisz napisać do autora tematu w tej sprawie. Jemu wysyłałem poprawnie działające pliki
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 140 Pomógł: 1 Dołączył: 8.04.2009 Skąd: Polanica Zdrój | Poznań | Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Już wiem trzeba usunąć:
Ten post edytował Ziom73 22.07.2009, 20:07:58 -------------------- Jeżeli pomogłem to kliknij w pomógł, to motywuje!
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.06.2025 - 15:32 |