![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Nie piszę tego posta bo mi się 5minut temu problem. Od 2-3 godzin cały czas walcze tylko z IE i biblioteką iepngfix.htc. Otóż nie chce działać ona prawidłowo. Wszystko sprawdziłem, kombinowałem na tysiące sposobów. Lepiej zamiast gadać przedstawię efekty tej wojny, proszę was o zajrzenie do kodu i powiedzenie co może być nie tak ?! http://ipruszcz.pl/png/test.html A czy hosting ma coś do tej biblioteki ? Bo na kompie normalnie śmiga to nie wiem co może być grane ![]() |
|
|
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
iepngfix.htc:
Cytat MIME type: text/plain Tu jest Twój problem. Serwer MUSI wysyłać odpowiednie dla behaviorów MIME. Powinno być opisane na stronie hacka. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
OK dzięki na stronie producenta jest rozwiązany problem tylko w praktyce nie działa :/
Cytat It works offline but not online. First try unzipping this default demonstration and uploading to your web server as-is. If it doesn't work, you may have a MIME type problem. You must ensure your server is sending the correct MIME type of "text/x-component" for .HTC files. Try one of these two easy fixes: 1. Upload the ".htaccess" file from within this script's download ZIP to your webserver, which will make Apache send the correct MIME type. 2. Instead of calling "IEPNGFIX.HTC" from your CSS, upload IEPNGFIX.PHP to the same folder and call that instead, which also sends the right MIME type. Czyli po polsu mówiąc trzeba do .htaccess wrzucić taką linijkę ? Cytat AddType text/x-component htc Tylko ,że coś nie działa ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A jakie MIME Ci teraz zwraca? Może nie masz uprawnień dla wymuszenia MIME?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
w panelu admina jest opcja "Dodaj typ Mime" i tam dodaje i nic.
A sorry za głupie pytanie, jak sprawdzić mime pliku na serwerze ? |
|
|
![]()
|
|
Cytat w panelu admina jest opcja "Dodaj typ Mime" i tam dodaje i nic. Spróbuj via htaccess. Cytat A sorry za głupie pytanie, jak sprawdzić mime pliku na serwerze ? Np. w Operze, po wskazaniu pliku, w panelu "info" jest podane MIME. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Akurat używam Firefoxa i opery nie posiadam. A w htaccess to samo próbowałem, ale możesz zobaczyć mime ?
http://ipruszcz.pl/png/test.html |
|
|
![]()
|
|
SOA#1 - w IE u mnie wyświetla PNG prawidłowo.
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
a mi nie a mam IE 6
![]() Możesz screena wrzucić i jaką masz wersje IE ? |
|
|
![]()
|
|
IE6 z IETestera. http://wstaw.org/images/free/2009/02/16/6f...1c39ed316d3.png
A problemem mogą być również zbyt rygorystyczne ustawienia zabezpieczeń w Opcjach Internetowych. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
aaaaaa już nie wiem co jest grane
![]() ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 05:49 |