![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Mam taki mały problemik z filmikami np z youtube na stronie, gdyż jeśli jest on pod menu rozwijanym to część menu wyświetla się pod filmikiem i pytanie moje jest następujące czy można to jakoś obejść, żeby to menu było na pierwszym planie? |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Przy osadzaniu flasha ustaw parametr wmode na "opaque" lub "transparent".
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 41 Pomógł: 0 Dołączył: 6.07.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
nie m czegos takiego jak wmode w kodzie filmika z youtube... poza tym menu rozwijane nie jest we flashu, jest to zwykly javascript
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 2 258 Pomógł: 16 Dołączył: 21.09.2004 Skąd: Kielce Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak nie ma to dopisz.
Jakbyś choć przez chwilę poszukał znalazłbyś parę podobnych tematów. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 812 Pomógł: 117 Dołączył: 2.12.2008 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
nie m czegos takiego jak wmode w kodzie filmika z youtube... poza tym menu rozwijane nie jest we flashu, jest to zwykly javascript Kod <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/C7GGZzJfqPA&hl=pl&fs=1"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><param name="wmode" value="opaque"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/C7GGZzJfqPA&hl=pl&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" wmode="opaque" width="425" height="344"></embed></object> w html oczywiście warstwa z menu musi być nad flashem (z-index) Ten post edytował flashdev 10.02.2009, 14:37:10 |
|
|
![]()
|
|
ok, dziala! a jezeli mam taki kod:
CODE <table width="342" height="202" border="0" background="/gfx/bg_wd.png" cellpadding="5" cellspacing="0"> <tr><td height="135"></td></tr> <tr><td height="68" bgcolor="white" style="filter:alpha(opacity=80); -moz-opacity:0.8;">[full-link]<font color="#093A57"><B>{title}</B><BR>{short-story}</font>[/full-link]</td></tr> </table> to co mam dodac zeby mi nie zaslanialo menu? w tym miejscu gdzie wyswietla sie tekst na obrazku, jest biale tlo i wlasnie ono zaslania menu |
|
|
![]()
|
|
To co tu wkleiłeś to jakiś rodzaj szablonu. Prawdopodobnie za to co jest w nawiasach klamrowych i kwadratowych ma być coś wstawiane w zależności od wyboru użytkownika. Nie da sie tutaj ustawić tych opcji, które podałem.
Należy je wrzucić do tagów "object" i "embed". |
|
|
![]()
|
|
to jest wyglad wiadomosci dnia z systemu newsow...
tak to wyglada: (IMG:http://img10.imageshack.us/img10/8471/skrintd3.th.png) to biale tlo ktore jest pod tekstem zaslania menu |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:31 |