![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 25.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam, po załadowaniu zdjęcia wywala komunikat:
Cytat Warning: imagettftext() [function.imagettftext]: Could not find/open font in /home/pierzch/domains/hosttos.pl/public_html/test/upload.php on line 468 Oto linijka 468 Kod imagettftext($img, (int)$fontsize, 0, $cw1, $cw2, $col, $font, $wtext); Nie mogę sobie z tym poradzić, cały czas to samo. Proszę o pomoc Ten post edytował teleimpact 8.02.2009, 15:35:46 |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 23 Pomógł: 3 Dołączył: 5.02.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może mógłbym pomóc, ale podaj najlepiej jakie są wartości tych zmiennych, czy co z nimi ma się dziać.
O ile dobrze rozumiem błąd to $font ma złą wartość. Ave |
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zablokowani Postów: 43 Pomógł: 1 Dołączył: 25.01.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Dziwne, jak skasowałem linijkę to wszystko działa poprawnie....
Do darmowy skrypt, ale po co ktoś umieszczał tą linijkę skoro jest nie potrzebna... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/blinksmiley.gif) Nie mogę skumać co tam jest nie tak... (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/sciana.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 5 724 Pomógł: 259 Dołączył: 13.04.2004 Skąd: N/A Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Eh, ales do wnioskow doszedl.
I nie dziala poprawnie tylko nie wysypuje sie bo "nic" nie robisz. Po prostu nie masz pliku z fontami wskazywanego przez wartosc zmiennej $font. Daj echo( $font ) i zobaczysz jakiego fontu ci brakuje. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 726 Pomógł: 129 Dołączył: 10.01.2008 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Prawdopodobnie nie wrzuciłeś czcionki która była potrzebna. A to, że na pierwszy rzut oka działa wcale nie znaczy, ze ta linijka była zbędna.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 207 Pomógł: 44 Dołączył: 14.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sprawdz co przetrzymujesz pod $font
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 19:58 |